hidup dan teman


Selama hidup aku, alhamdulillah, aku tak pernah susah - susah sangat. adalah dugaan satu dua mendatang tapi alhamdulillah takde la macam sesetengah org yg mendapat dugaan yg maha dashyat. i live my peaceful life and i'm glad about it. cuma adalah ketika-ketikanya dugaan mendatang dan ada masa aku menangis ada masa happy giler. antara zaman yg paling aku happy adalah zaman kolej dan uni. kenal kawan-kawan yang sama-sama sewel dan seotak ngan aku. mmg best la. tak buleh nak ungkap lagi. antara kawan-kawan yang menceriakan aku - nerq, suhana, sayang, adhar, amy dan norul (cubemate) aku dari KMK.

Sekarang kami dah dewasa, masing-masing dengan kehidupan masing-masing. dan baru-baru ni (terima kasih utk facebook), boleh juga kami berhubung. mostly dgn nerq. tapi dgn sue, adhar guna sms dan calling-calling. sayang n norul dari YM. amy je la, maha susah betul nak di kontek. aku tau dia bz. dia pun baru ada baby.

Rindu pula pada dorang ni. agaknya bila la dapat reunion. ada yang dah kawin macam aku, ada yg masih bujang single lagi available. tp jgn marah tau, kawan-kawan yg tak kawin lg ni bukan tak laku ok? derang ni sangat comel-comel orangnya cuma yg terbaik itu tak datang menyinggah lagi. aku harap mereka dapat la bertemu dengan 'soulmate' mereka soon. dan harap-harap aku dapat la hadir di majlis drg. bukan macam majlis kawin yg dah kawin tu. semua pun aku tak dpt nak dtg. kita merancang, hanya d tangan Allah setiap ketentuan. aku miss setiap kali. ada je timing yg tak betul. chis. maafkan aku kawan-kawan.

Being married and having two daughters does not make my life is the best or better than others. And don't even think about being married is the best thing on earth. i hope they cherish every second that they had. after being married tak bley dah nakal macam dulu-dulu. huhuhu...

i hope i can scan some of our photos together. or perhaps anyone yg baik hati boleh emel kat aku gambar-gambar kita dulu? amacam ? hehe...

Suzana, Suhana, Sayang, Amy, Norul & Adhar
Thanks for the memories!
Thanks for being my friends!
Thanks for being U.
Love you all.

Lotsa love,
Effa

No comments