Guarded Heart

Last week, we went to some BIG event of "Selamat hari raya". for me more to farewell la kan, since it is already not hari raya. deepavali dah nih.

So, the story goes like this.

Semua workers wajib pegi (wajibbb), so, hubby dengan baik niat di hati angkut la aku n the kids pegi majlis tu. we have to park our car kat dalam satu tempat bergate. rupanya mmg masa kami dalam majlis, gate itu dikunci. percaya tak ???

Then, the majlis consider ok la. tapi masalahnya makanan kurang la cukup(mungkin juga hubby lambat ambil kan). tapi makanan mmg sedap. cuma tak cukup makan. hahaha.

The main story is about nana. Nana sangat la boring. sian dekat dia. dia takde kawan. all the kids are playing and got their own team. nana macam nak masuk join main pun macam malu and takut (my nana is very friendly type of girl) tak sombong dan sangatlah peramah. (read=macam mak dia).

poor my nana. dia nampak sangat tense dengan situasi itu. dia pegi kat a few kids, bawa cakap nak main, tapi derang tak layan dia.

i was tense. giler la tense. sebab terasa macam budak-budak ni kecik-kecik pun dah pandai kroni. why is it? the parents ajar ke? hmm .. whatsoever lah.

i said to hubby, since lia pun dah cranky nak tido (panas lak kan), jom balik (jom makan pizza hut)hahaha, tp tak dapat sebab ....

Kereta di GUARD n di KUNCI.

No comments