Balik Kampung

Ramai org balik kampung cuti sekolah ni. yg ada anak sekolah.. yg takde anak sekolah pun balik. huhu. bila aku nak balik ek? erk. maksud aku, balik umh mentua aku.umh mak aku aku dah balik 2 kali (sbb dekat kan) heee. planing-planing nak balik raya. tp tak tau dpt ke tak. :)

anyway, kalau balik kampung macam mana korang-korang yang 2-2 partner org semenanjung bahagikan masa utk belah masing2 ek? ke.. berat belah pompuan. ke... berat belah lelaki. ke.. tinggal hotel je. beli barang lagi kan. mesti ada ole2 utk MBM(my beloved mum), MIL(mother in law), FIL, adik beradik, adik-beradik IL... huhu... jenuh gak tu.. belum makcik pakcik sedara. :P

kalau aku, balik mmg sudah tentu balik umh MIL, tak gaduh dah. mmg spend dgn derang la. then, kuar jalan kuar KL about 5 hari. ke Penang ke.. ke Ipoh ke.. ke JB ke.. tengok la mood dan budget ..

and masa ni lah gak, ambil chance shopping d KL. sbb kat KL kan selalu sales.. barang-barang pun lagi up to date. p sunway lagoon ke.. p genting highland ke.. hua... rindu nya pasar malam. makan yong-tau-fu, penang char-kuewtiaw, martabak ayam, nasi kandar pelita...... huuuuuu.... terseliur dah aku

sebenarnya rindu makanan kt semenanjung jadi.. aku jeles ni org nak balik sana hmmm... :)

jadi kesimpulan dari cerita ai kt atas ni, siapa yang balik tu... masa makan benda2 tu.. ingat la kat ai ye... sekian.

No comments