Kek Lapis Sarawak

Salams. dengan ini sy maklumkan kepada semua, blog recipe sy, sy dah delete. sebab sites tu dah terabai lama sangat. jadi sy pun tak nak berat sebelah dan rasa bersalah kerana tak sempat nak update blog tersebut, jadi, dengan ini sy lupuskan blog tu utk selamanya. semua recipe selepas ini, akan dimasukkan d sini saja :)

Kelmarin,tercapai juga nak buat Kek Lapis sarawak.

Kek Lapis Sarawak

Ha.. begini la rupa kek lapis saya....(:
boleh la.. en. z pun suka makan kek lapis saya, jadi done utk bagi jiran depan 2 barang 2 pintu je. yang lain en. Z suh simpan wat stok dia makan. heehee.

Kek lapis ni mmg jenuh nak buat la. sy start jam 12.30 tghari .. abis dalam jam 4 (termasuk urus anak-anak la skali). barang selapis demi selapis. and kek lapis yang satu ni pesennya kita kena gina bag piping. so, kena pipe hijau dan pink tu selang seli...

bahan-bahan nak buat kek ni pun mahal.. penat lak. nak pulak buat kek lapis yang jenis ada inti kat dalam. yang ada corak-corak tu. kena wat 2 hari tu. jenuh. jadi kalau nak beli kek lapis sarawak kt org, kalau mahal.. jangan soal tau. sebab bukan senang nak wat kek lapis ni. org yang macam saya rajin yang larat .. hahaha..

2 comments

nanazack said...

nmpk mcm shedappp la...hehehe... sjk duk cni slalu beli pasar tamu je..mmg mahal wooo!!! nk tawar singgit pun payah...hehe

Effa M. said...

pasar tamu kat mana ?
berapa wei dia jual?