18.04.02 - 18.04.10


 gambar masa baru kawin kot. hehe.

 
hari ni genaplah 8 tahun usia PERKENALAN kami. hehe. ni lah tarikh hari pertama dia di"transfer" ke labuan and malamnya tu, kami "ter"jumpa di Restoran Port View. sekarang restoran tu dah tutup dah. masa tu sy kerja dgn syarikat contractor, and dia ni kira client. sy ni tak buleh kuar malam, so, ada kakak  temankan sy. hehe.

yang bestnya, sy mmg takde hati langsung nak berkenen2 masa tu. tapi ntah la kan. kena gosip-gosip. kena kenan2. sekalinya kami termelekat la juga. sampaikan MIL sy ingat, hubby kena "guna2". huhu. takde masa nak guna2 lah. hehe..

alhamdulillah. dari perkenalan, datang bibit persahabatan. kemudian datang rindu dan sayang. membawa ke jinjang perkahwinan. dan kini, dah 8 tahun perkenalan, 7 tahun perkahwinan. anak pun dah 2. Alhamdulillah. masih ada kasih dan sayang. rindu dan geram. syukurlah. 

sampai bila? god knows. tapi sy sentiasa berdoa, kami diberi taufiq dan hidayahnya. di berikan kasih dan sayang sepanjang hayat bersama. di dunia dan mudah-mudahan ada jodoh d akhirat. amin...

i m might not a perfect wife. but i ll always try to be your friend. insyallah. 
:)

happy meeting anniversary hubby!

3 comments

dalila said...

hepi anibeseri...moga kekal hingga ke akhir hayat..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi anniversary too effa..
waaa.. jauh dating ekk..
awak org labuan ke?
hihihi.. so touching ayat last tu ek..
sama la kite, hanya mampu berdoa semoga ikatan ini kekal tuk selamanya, amin!!!

Effa_zizi said...

@dalila
thanks dalila :)

@leily
hehe.. ha ah.. sy labuanians.. hehe.. mudahmudahan.. sentiasa berharap dan berdoa... :)