Believer

hari ni sy terpaksa ponteng utk ceramah ugama, since budak2 takde orang nak jaga. hubby ada rehersal utk parade day esok. well well, i should i understand right? oh well, it's ok, since i got to hang out with the kids. dengan rainy day lagi .. rasa macam nak join the kids tido. tp sekarang dorang dah bgn.

dah lama tak buat kek. rindu. tp mood belum ada. sy takde mood nak baking kalau masa tak cukup, anak-anak pun mengacau kt bilik baking. atau pun, durang kt atas, takde org nak monitor dorang. kalau drg kt bawah lak mengacau. harap2 weekend ni, ada time utk baking. harap2 tak la kemana2 yg tak penting.

anyway, i have 1 question in my mind.

DO YOU BELIEVE IN TRUE LOVE? Cinta Sejati ? r u a believer?

i got a 'friend'who truly believes in it. dan what ever happen pun, dia tetap akan mencari cinta sejati tu. sy tanya pada hubby, 'do u believe in true love?'
dia jawab 'yes..but....'
'but what?'
'but i believe true love ni tak berlaku secara terus... ianya di bina dari muda. dah bila dah tua nanti, baru la nampak samada the love that u carry tu TRUE LOVE atau false LOVE... '

ohoo.... (sedey gak ni, sangka dia nak cakap .. sy dah jumpa true love sy.. iaitu awak..) hahaha.. anyway, it's ok dah bersyukur la kira dia jawab dia percaya pada cinta sejati ; dan meletakkan cinta sejati tu sebagai satu destinasi dan bukan sedang d miliki. bukan apa pada dasarnya manusia ni kalau dah rasa cinta sejati tu milik kita, mesti kita tak hargai kan? manusia takkan puas dgn apa yang di miliki. jd kira ok la juga ''TL"tu dijadikan satu destinasi ... waktu tua nanti .. hihik...

am i a believer?

.
.
.
.
.
.

Yes .. but YET to be found... sangat jauh perjalanan utk bertemu ''cinta sejati"

sekian kisah jiwang sy pada petang yg hujan dan sejuk :)

2 comments

nerq & thefluffies said...

I believe in true love and soulmate, but i haven't found one yet :)

God might has a bigger plan for me. I'm waiting for my love one to come into my life.

Pray for me, k.

Effa Zizi said...

yes. must have faith!
must have faith!
insyallah nerq... selalu rindu n doakan 7 of us~!