nana's not feeling well

Kelam kabut juga aku buat appointment ke RMC tadi pagi.  mulanya nak pergi pukul 10 pagi, tapi end up hubby dapat release about jam 11.30 pagi. begitu begini dalam jam 12 sampai RMC. nasib dr J masih available.

dr. J advice mungkin nana kena jangkitan urine (urine infection). dia suruh nana kencing kt dalam balang kecik.. nak hantar kt lab sample air kencing tu tapi nana tak nak kencing. dia cuma observe tandas dr tu pas tu kata "mama tandas dr ni bersih kan.. macam tandas d rumah.. macam mama cuci kan.. dr cuci ka tandas dia?" Oh my.. Oh my... sempat lagi dia comment pasal tandas kt med centre tu ... :)

so, nana dapat antibiotics dan ubat utk lancarkan kencing. lepas balik dari RMC, kencing dia clear. i hope nothing serious. and next week, hubby kena cuti samada hari isnin atau selasa utk bawa dia follow up d RMC utk scanning KUB (kidney U Blader)...

2 comments

nanazack said...

smoga nana cpt sihat... Aminnnnn :)

Effa Zizi said...

thanks nana... she's recovering... alhamdulillah..