Black-Out

sekarang ni setiap kali black-out aku jadi trauma. takut jadi macam hari tu. black-out yg takde end. berhari2. adui...

hari ni my boyfriend keje, sampai mlm, tp tetiba jam 4 ptg macam tu ... mmg masa tu hujan lebat, black-out la pulak. aku dah mgelabah. cepat2 mandikan anak2, bagi derang makan, aku mandi gak n makan. pastu aku pasang lilin semua ruang. huhuhu...

tapi mental tetap aku (walau kononnya dah bersedia mental dan fizikal) lia nangis2, nana nyanyi2 sambil menari, berlari... dah la agak gelap, pastu maghrib. adui.. mental2...

nasib baik, lepas aku solat maghrib dalam jam 7 ada dah letrik. mudah2an takde la kejadian berulang lagi malam. Ya Allah permudahkan malam ini utk ku. huhuhu...

4 comments

nanazack said...

kerap gak ek kat dlm xde karen... tp hr ni nye hujan mmg ribut kan??? aku pun siap duduk kat bilik diam2 ngan adam...takut siot...huhuhu

enz said...

aku tak tau klu benda ni normal d kk... tp kalau hujan .. mmg dengan ribut.. dengan petir.. adui... mmg scary...

dinie said...

smlm aku nmpk percikan api kt luar rumah..oh takot sgt3..terus ttp seme power supply..

enz said...

petir ke? hmmm.. kat sini cuaca mmg violent la... huhuh