Bon Weekend

boleh tak sy malas hari ni?
hari2 rajin.. macam bosan. hari2 kemas rumah macam bosan. (walhal bosannya lebih dari rajin) haha..

hari ni hari ahad. tp boypren kena kije la pula. so, dok umh lagi la jawapnya. anak2 tak bgn lagi. godek2 file lama nampak byk gambar nana ... rindu rasanya masa nana kecik. sangat comel. nana puteri pertama saya. buah hati sy, teman bicara, teman gaduh... sayangggg nana.. mama try jadi mama yg tak marah2 k... pinky promise!

tengok2 album lama nana, n compare to lia's, mmg derang ni contra. sorang tak ske camera sangat, sorang mmg ske tengok kamera.. nana tak ske sangat. kalau ambik gambar dia .. dia skema. samada muka blur atau dia senyum tak ikhlas. hehe.. alia kalau cakap je "smileeeeeeeeeeeeeeeeeeee" dia terus buat muka... mmg lain la durang ni...

tp itu lah kan. as a parent kita kena terima seadanya perangai anak masing2 (sy cuba). sy bukan mama yg perfect. ada flaw here and there. but of coz, i wish to be the perfect one for them. i wish.

hari ni, ingat nak ajak boypren jalan2 bawak durang main doraemon. sy dah lupa utk ambil gambar durang berdua ni sebanyak yang mungkin. bak kata pakcik sy...

"a photograph never grows old. You and I change, ppl change all through the months and years but a photograph always remains the same. How nice to look at a photograph of a mother or father taken many years ago. You see them as you remember them. But as ppl live on, they change completely. That's why I thin a photograph can be kind" - pakcik Albert Einstein :)

Bon weekend people ...
Have a good weekend ...

2 comments

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

FA,nanti kim salam kat Pakcik Albert yer..saya minat betul ngan style rambut dia tu...hehehe

enz said...

heehehe... oh.. nanti sy sampaikan.. susah nak jumpa dia.. dia kat kpg sy kan.. sy dah lama tak balik kpg... huhuhuhu .... :P