Jiran Saya.

Lately, mmg takde idea nak update blog. mmg online gak pagi2 lepas sahur.. sambil2.. tapi tak tertulis gak... hatta status di fb. oh .. did i mention i activate back my facebook account? ahah! yes i did! tp just jadi silencer tak comment sangat (kecuali my family's), and tak letak status ber-iya sangat lagi macam dulu. buka just baca yang sy rasa nak baca. then off bila dah bosan. :) ngee ngee!

hari ni sepatutnya public holiday kan. tp hubby was on duty last nite, balik sepatutnya pagi ni .. dah ada tasking lak kt kapal. so, probably dia balik pun later in the afternoon. tak tau apa nak wat. Iftar semlm wat sedikit jamuan utk a few close friends. sbnrnya nak me-raikan kak rin (my sweet neighboor) yang akan pindah back for good to west msia next tuesday. owh. sedey nye.. tu la orang kata yang baik tu akan berakhir. yup... :(

yg sedihnya nana agak rapat dengan anak-anak jiran aku ni. kita close friend. aku n kak rin pun agak rapat gak. walaupun, kitorang bkn jenis bertapak d rumah jiran setiap petang, ada time kitorang borak, kitorang berborak. but most of the time, kitorang dgn rumah masing-masing. sape kata no gossip no talking? we still talk very well without involving others :) seronok dengan kak rin ni. dia tak byk cerita. suka kongsi makanan ngan dia. dia pun pandai masak. :) akan merindui tapai nasi dia...

balik ke cerita jamuan tadi - 
tak buat apa pun selain kak rin, ada wawa, asrin and anak-anak buah sy yg belajar n kerja d kk ni... meriah la juga. siap ada jiran baru sy .. yati. dia dtg lewat skit. iftar ngan hubby dia, pastu join kitorang berborak..

bila dah berkahwin ni istilah persahabatan jadi lebih besar maknanya. sebab setiap persahabatan akan jadi lebih personel, sbb bila kita bersahabat, anak-anak pun akan ikut bersahabat dengan anak-anak derang sekali. jadi, di sini akan timbul cabarannya. kalau kita leh get along, anak-anak tak .. tak menjadi gak. tapi dlm kes sy n kak rin.. persahabatan anak-anak sebenarnya yang wat kami mengenali dengan lebih akrab.

No comments