Rindu-rinduan

Hubby saya outstation utk beberapa hari. *patut cuaca mendung kan :P dah hampir 2 tahun, dok sama-sama. Bukan tak pernah berjauhan. Sepanjang 7 tahun perkahwinan kami ni, 5 tahun darinya kami long-distance... bukan sekejap-sekejap. dia outstation 4 bulan, cuti 3 minggu. begitu la selama 5 tahun. sehabis saja kursus jangkapanjang tu, mmg hubby sangat mengelak untuk outstation jauh atau tinggalkan kami 3 beranak. serik rasanya berjauhan dengan suami.

Masa dulu tu, mulut-mulut yang tak bayar insuran, selalu tanya kt kita, 'Tak takut ke... nanti kang melekat dengan orang putih'...

Tangan macam ringan nak lempang, mulut macam ringan nak...^&%(&^$%&(^....

Tapi hati sentiasa berdoa- semoga pergi dengan baik, pulang pun dengan baik-baik saja.

Ada kelebihan juga bila berjauhan sekali-sekala. membuatkan hati sentiasa rindu dengan pasangan kita. mula lah kita akan terkenang, saat-saat manis ketika bersama. kalau dok macam belangkas je pun susah. masa berjauhan ni la kita nak review semula kenapa dia sangat penting untuk berada di sisi kita. Jadi kalau dia balik semula, kita akan lebih menghargai dirinya.

huhu :)


Hubby n Me.


3 comments

NM02 said...

jauh merindu la ni ye.. emm... sabar ye..

Effa | Mama FZ said...

hehehe.. biasa nm... adat dia bekerja.. kang dia jadi macam pak belalang susah gak.. huhuhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

effa.. sy la situasi awak ngan saya satu ketika dlu.. asben ai salu offshore, mmg salu berjauhan. mmg sakit ati jiwa raga bler de org ckp gitu kn, elok aje pasan ni.. bler de sound gitu, berkecamuk gak.. huhuh, sabo ajela.skrg somi dh amek keputusan, x lg kije offshore, onshore aje skrg.. taw betapa siksanya duk berjauhan ni, hanya Allah je tempat ngadu kn.. huhu, sabo je la ek.. :-)