25 Random Things About Me



1. I love pink, red and white!

2. I love watching romantic comedy movies. Tak suka yang ganas.  Peace no war! :)

3. I have 2 princess. A very active and LOUD princess. :)

4. I love flowers.

5. I love minimalist, simple and clean. At home and in everything I see.

6. I have a lot things in purple color. Attracted to that color, but I never agree if that's my favourite color. Huhuhu.

7. I love no 7. Sebab saya lahir 27.07. hee :) And everthing about my life, selalu coincidently, ada number 7.

8. I never dream to get married in young age, atau get married with a military person. Saya tak suka displin atau yang seumpamanya. Allah knows Best! :P

9. Masa kecil, saya bercita-cita untuk jadi doktor :) arghhhh...............

10. I did not live my dream, but i live what have been destined to me. A HOUSEWIFE. sekali lagi. ARghhhhhhhhhhhhhhh...

11. Saya lambat untuk bersiap kemana-mana. Orang kena tunggu saya untuk bersiap. My mum memang tension dengan sikap itu. huhuhu.

12. I love moments, photos, scrapbook, digiscrapbook, apa-apa tentang arts! Masa dulu, saya selalu melukis gambar artis kegemaran saya, Jonathan Brandis, David Duchovny (The x files), Princess Diana. Oh my, kenapa saya tidak masuk bidang arts dulu ye...

13 Saya kelihatan confident, tapi percayalah deep inside, not really! haha.

14. I talk to much!

15. Saya suka travel. Terutama tentang tempat-tempat sejuk dan tinggi. Saya tak suka berada di pantai. (mungkins sebab saya orang pulau) hahaa.

16. Saya seorang pendengar yang baik. A good listener. The kind yang tak mencanang problem orang pada orang lain :)

17. Mind my own business.

18. Saya suka orang yang memberi saya inspirasi. Saya kalau suka/jeles, saya akan cuba untuk berubah ke arah itu.

19. i change my font in my blog almost EVERYWEEK. kekadang every day. I get bored easily.

20. i am positive person, but not an optimist one.

21. I love beauty and healthy living style.

22. ORGANIZE is my goal for 2011.

23. Oh dont forget this , I LOVE TO SING. :))

24. I love my family so much!

25. Hm.. I miss my late grandma so much. She smells like Kenzo Flower. I miss having her around. Al-fatihah to her ...

Hm. That's it about me, yang dalam kepala saya sekarang. :)

Tag 25 orang. Boleh tak saya skip bahagian tagging? =)

Thanks kak yan!

7 comments

izazi said...

ermm ..effa alamak why kita byk persamaan yek ?? but yet kita jarang-jarang bersembang in realiti :)
true effa ..akak surprised ni hehehe

~anna ~ said...

fuhhh.................... eheheh...
tp yg no. 15 tu mmg anna dah tau.. eheheh..

Daddy Ziyyad said...

Untuk no 9 tu, rasanya tu memang cita2 paling glamer masa kita kecik2 dulu kan?
adik pompuan saya siap bercita cita nak jadik stewardess lagik..hahaha

Effa Sahat said...

sis izazi -
i did talk to zz about you and the similarity between us. takyah nak senaraikan pun i think we share a lot of common.

i said to hubby "yang, the only person in ur batch i felt comfortable to talk to is 'izazi'" hehhe.. *saya bodek!* eh.. saya serius! :)

Anna -
hehehe.. ye la dah lama classmate lama Na... hehehe.. tak melawat labuan lg ke ?? :))

daddy ziyyad -
Those daysss... my Nana plak sekarang nak jadi cikgu. kata jadi doktar la.. engineer ke... hahaha.. dia taknak.. nak Teacher.. huhuhu..

tak pernah terlintas to be a teacher as well, nasib baik tak end up to be one, cos i am not a good teacher. ajar nana pun, menangis! nana dan SAYA!!

ijan said...

Putih dan pink warna kegemaran wanita. Peach cantik juga.

Effa Sahat said...

peach pun satu warna yang cantik. tapi saya tidak terlalu fanatik ke arah warna itu. :)

Kujie said...

yeah... kita orang yang sentiasa berfikiran positif

hidup lebih indah, kan?