Brunei D.S


Quick update. Bonda akan ke brunei esok pagi. Atas urusan perkahwinan sepupu saya yang memang menetap di Brunei. It's been so long since I visit Brunei, and that's remind me of my nenda Saleha (arwahyarhamah). Miss her so much. She is my idol. 

Will write something about her, insyallah in the future. How she influenced my life and point of view.

Good night readers (if there's any la kan). hehe...



8 comments

Yan said...

ASSALAM Effa,

akak ada terpk nak ke Berunai. Tp ramai kata bandar mati.Is it true?

Nurul Aima Hj Kaim said...

ada baaaaa..."enjoice" ur trip :)

Effa Sahat said...

kak yan,
bandar mati - lebih kurang kot. kalau nak shopping2, enjoy2.. takde sangat. so, mostly, orang ke brunei ada family matters atau biz matters. takde yang nak p leisure. :)

aima,
aku nda pegi. mama ku saja. kereta masuk hospital, kami patah kaki sebentar. hehe

ayin said...

tak pernah pergi sana... teringin juga nak pergi...sana tak banyak tempat shoppping, sebab org sana semua shopping kat luar brunei..betul tak? :)

@ju said...

salam kenal...
blog yg cantik....
boleh follow?

mrs_zura said...

brunei...xpenah lg smpi..dulu my family duk labuan 3tahun kot...sy lahir kt sana then umur 8 bulan blk semenanjung...

Effa Sahat said...

ayin,
saya suka shopping tudung, brooch dan kain d brunei. dan beg yang tak ori tapi klas AAA. sana cantik2 dan a bit murah la. takde la murah sangat2. and gred tudung, brooch dan kain di sana lain. orang brunei suka beli barang berjenama d luar brunei. dan makanan.

@ju,
boleh... hehehe... takde masalah.. friend2...

zura,
la .. lahir kt labuan ke? sama lah kita. zura 81 kan ? saya tahun 81. hehehe... ntah2 dulu2 mak2 kita berjiran kan. :P

azieazah said...

Dengar sorang kawan bercerita, orang Brunei kalu buat majlis kahwin memang dasat.... tetamu pun melaram macam pengantin di Malaysia. Pengantin Brunei lagi lah sakan melaram nyer...:)