P365 Day 49 :- I love Friday.



Antara hari yang paling saya dan suami suka, FRIDAY. Which means, esoknya adalah sabtu dan sabtu adalah hari horray-horray. Selalunya selepas waktu kerja pada hari Jumaat, kami akan keluar makan (eating out). Minggu ni, kami spend makan Lukluk. Dah lama kami tak makan lukluk. Sebab premisnya bertukat tempat.

Si Kembar Hariz dan Hakim

Ketika keluar dari parkir kereta di rumah, nampak si kembar depan rumah. Jiran depan rumah saya ada anak kembar lelaki yang sangat comel. Hariz dan Hakim. Kembar ! Oh jangan berangan untuk ada kembar ye Effa. Yang seorang-seorang ni pun tak larat nak handle. Mujur, ada gap, jadi ada juga rehat. Macam jiran saya, dia bernasib baik juga ada adik yang nak bantu jaga bersama.

Update entry ni hari sabtu. Means, gambar untuk 365 hari ni belum ada. Tunggu petang pula.

5 comments

Ayin Masliza said...

ohhh... baru dapat 'kenal' si kembar itu.. sapa yg tak suka tengok kembar? semua org suka.. cuba tanya diri sendiri.. larat ker? hehehehe.... saya juga tak berani....

Ayin Masliza said...

ohhh.... baru dapat kenal ngan sikembar itu... thanks effa!..saya pun amat gilakan kembar....

Janna Wan Muhammad said...

fa..lukluk tu apa yang?hehehe..

Effa Sahat said...

hehehe. rezeki derang la ni ayin.. ada keturunan kembar faktor juga tu. hehe.. betul. effa pun minat. tp adui..... tobat....

hehehe

kak janna -
luk-luk ni macam stemboat. kita pilih la. sebatang 1 ringgit. ada macam2 fishball,fishcake, dimsum, sausage. ishk. adaa byk sangat. pastu dia ada kuah kacang, kuah soya, belacan, sos thai dan ape lagi satu tu. ada 5 jenis sos.

dulu kt tepi jalan. macam stall je. sekarang dah dalam kedai. 5 tahun akan datang tak tau la.. tapi mmg sedappppp........

nak tau kat mana? Dekat je ngan BWM jalan lintas.

Janna Wan Muhammad said...

wah..ai suke steamboat...nyum2...kena cuba ni.