Vacancy - Review Writer For hannahjohary.blogspot.com



Okay. I want to make myself clear di sini, saya tidak masuk untuk bertanding. hik. -> pernyataan poyo dan sangat tipu. siapa tak nak rm100 ?

anyway, the most special part of this 5th blog-anniversary event ini ialah it's belong to Hannah Johary.! We are talking about the famous Hannah Here! Ok .. pujian melampau.

haha. boleh tak saya tiru gaya hannah menulis? saya tau percubaan di atas sangat fail. Cara hannah menulis memang macam kita dengar dia bercerita. Saya tak pernah dengar suara dia tapi percayalah, tergiang-giang di telinga bila teringat cerita dia.



hannahjohary.blogspot.com. Semua tentang dia dan kehidupan seharian bersama 'cinta' hatinya dah myiesha yang sangat comel. Dengan rambut, dengan mata. Complete - perfect combination. Bila saya baca blog orang lain puji tentang anak mereka, saya terbau 'fakeness'. Bila saya baca hannah tulis tentang myiesha, saya pula jadi jatuh cinta pada myiesha. - okay ini fakta benar, tapi ini tidak pula benar kalau hannah bercerita tentang mett ( ehem, mett - cinta hati hannah) :) hik... Peace!

Tentang Hannah, ini penilaian peribadi saya sebagai pembaca bebas blog hannah.

- Hannah seorang yang ceria dan fresh.
- modern mama, sangat penyayang.
- stick with one Love.
- cara dia berfikir, sangat simple dan tidak complicated. - saya rasa itu kualiti terbaik dalam dirinya.
- a good story teller,  bercerita tentang kehidupan ... (macam mana nak explain tentang ini, ok, ada sesetengah blog lain, bercerita tentang ke'gah'an, ke'bahagia'an, ke'indah'an kehidupannya- okay tak apa, suka hati dia, blog dia. Tapi di hannah ada macam-macam, cinta, kasih, cemburu, lucu, comel - saya tak berapa nak jumpa di blog lain)

okay lah hannah. Saya tidak bercadang untuk menang (sekali lagi, ayat poyo, haha). Saya menulis untuk kamu, Hannah, kerana saya ingin menghargai kamu sebagai seorang penulis blog yang mampu buat saya tersenyum- ketika saya murung, sayang anak-anak saya 'lebih' - ketika saya marah-marah mereka, hargai pasangan saya - ketika saya mencari-cari di mana kelebihan si dia. Dengan itu, Hannah, Terima kasih. Terima kasih kerana berada di sini dan menjadi inspirasi. Teruslah menulis sebab saya di sini, sentiasa ingin tahu tentang apa yang ada di otak kamu. hik.




Nota Kaki : Saya nak borang jadi BFF kamu boleh ? :)



4 comments

Hannah Johary said...

Aaaaaa kenapa 3 kali saya baca, 3 kali saya asyik nak gelak? Hikhik.

It is good! Thank you. Akan saya pertimbangkan kepoyoan (haha!) kamu for the winner.

Thank you again for joining. I really have fun reading it. Kita tengok siapa yang kena!

Effa Sahat said...

hikhik.

thanks for considering ... :)

orang dah kata.. jangan gelak! :P

Janna Wan Muhammad said...

ehh..saya pon nak join jugak tau,tp lom start mengarang lagik,plus tak tahu nak pilih gambar mana,semua besh!

Effa Sahat said...

tu la pasal... semua gambar cumil2 kan.. nampak je grab terus.. tak tgk yang lain lagi.. heheh