Day 73 ~ Suka Hati.

Sudah failed giler, ada hati nak teruskan 365! Hahaha... Below, is happy things!

Rumah My Mom

Permandangan Depan Rumah

My Mom's Flower

Kemboja Cina

Kalau korang boleh dengar soundtrack dalam hati saya sekarang, saya di langit ke 9. Happy jumpa mama, sisters, nieces, nephews... and list went on. Kalau orang tanya, "apa yang special kat Labuan?". Saya tak ada jawapan untuk tourist. Everything about Labuan is great for me (except a few mess yang terjadi, nevermind about that, ihiks). The air breeze, the warm heat, the morning calling, the beautiful colors of bunga kertas samada di rumah mama atau di sekitar bandar Labuan. Everything is calm and cheerful. Bestnye......

If u talking about morning and breakfast. Paris ke, London ke, mana-mana pun takkan dapat compare to my Labuan. Soto Sinto, Soto Paijan, Rojak johor di tepi Celcom ada, Nasi Lemak Makcik Sabariah, Mee goreng mamak d restoran D Choice, Sup ikan di Island Garden atau di Golf Club.. (ohkey, sekarang berfikir, nak makan di mana lepas ni. hehehe. Kepingin semua sekali!!!!)

Hari ini, nak urus bank, Tm, Celcom, Insuran, kereta dan banyak lagi. Di Labuan, percayalah, kita boleh buat semua benda dalam satu hari. Hassle free. Tak payah nak beratur panjang sangat. Life is as simple & tak complicated! Giler best. Oh yer, nak hantar kasut-kasut yang dah tersenyum (read : tertanggal segala) untuk dijahit atau digam dekat tukang kasut. Tengok tu, sampai buat kasut pun nak bawa balik Labuan. And yes, nak pegi gunting rambut 2 budak kecik.

Banyak aktiviti ... nanti kita post gambar-gambar lagi!

4 comments

My Nur Atikah said...

wah wah wah ... my sis kat sni x bgtauu adik kesygan dia.. sdyhh :(

Yan said...

Apa cerita Labuan dgn Tsunami? Ok ke?

Effa Sahat said...

sis: ada d uk ka smlm. napa nda call. zz bgtau masa masuk kereta sudah....yesterday jumpa ur mom. tp masa tu sis belum balik kereja... :P

kak yan:
Alhamdulillah. tak effect sangat. since, before labuan is filipina kan. jadi, mungkin ombak tu dah pecah sumwhere there. heheh.. syukur...

Janna Wan Muhammad said...

owh..rumah itu...saya sudah sampai. (senyum sambil kembangkan lobang idung,hehehe)