P365 Day 57 :- Entri Tertunda - Busy Day

Hari jumaat, hari saya sangat busy, sampai tak tersnap apa apa. Suami on duty, tapi saya pula sangat busy di rumah dengan aktiviti tambahan dan anak-anak.

So, pendekkanlah cerita, Friday nite tu, my BFF sleep over di rumah dengan anak-anaknya (since suaminya pun on duty the same day). Planingnya, kami nak bermalaman bercerita, tapi kerana the whole day aktiviti kami dengan anak- anak sangat pack, kami tertidur lebih awal. Tapi suami-suami yang on duty "konon", mereka plak bergebang sampai jam 3 pagi.

The next day, Saturday Day 57, early in the morning, dah bangun and prepare breakfast untuk anak-anak dan bersiap. Sebab kami isteri-isteri ada perjumpaan jam 9.30 pagi. Kami masuk perjumpaan dan nak habis, sebab mereka mula lebih awal. Okey, fine. Lepas dari situ, kami balik umah masing-masing, layan suami masing-masing :)

The husband yang tak tidur malam tadi tu, bersemangat pula nak ke kenduri kawin 'anak buah'nya. So, dengan semangat juga saya kata 'okey'. Seronok dapat jalan dalam kereta jauh-jauh. And some more, dapat makan nasi orang kawin. Dah hampir 2 tahun rasanya tak makan nasi kenduri. Kat KK, ni tak ada sedara ada kawan rapat, jadi tak ada jemputan kawin. Kesian kan? :)

Nasib baik, sampai di Kpg Benoni Papar, nasi dan lauk masih ada. Dan geng-geng Sepangar pun masih ramai, dan masih ada yang baru sampai. Nikmatnya rasa makan nasi orang kawin .... Terima kasih pengantin "dayang F and hubby". :)

Ini gambar kes anak dara yang depan tu nak bergambar
dengan princess of the day. ;)
Perjalanan ke Papar ambil masa 2 jam, so, balik tu pun 2 jam, lebih kurang jam 3 juga kami sampai KK balik. Singgah di Petronas, solat jamak selesaikan, kami terus berpusing-pusing sampai pening di KK. Bila dah buat apa yang kami patut selesaikan, bills and things to buy bisnes ni, kami terus ke 1B untuk jumpa yang sister yang datang dari Labuan. Tadaaaa.... :)

OhKey, Jangan Jeles... lama tak jumpa my sister! Rindu.
This is my middle sister, Sis Z. Comelkan orangnya ? Anak-anak dah besar. Dah ada yang disunting orang pun. Alhamdulillah...


After meeting , chating , gossiping dan beramas mesra, we heading back. Tapi sebelum balik tu, sempat juga urut kaki. Sepanjang hari ni, pakai heals. Jadi kaki terasa hell. Nasib the husband baik hati bawa ke spa urut kaki. Lega rasanya... Ohkey, it's the end of saturday's story. Nanti sambung plak Sunday and Monday's story morry ok? Bye..

1 comment

azieazah said...

Seronoknya dapat makan nasi orang kahwin. Mesti rindu dan bila dapat makan, perasaan tu lain macam kan?

Jumpa pula dgn kakak yang lama tak ketemu.

Suatu hari yang penat tapi puas dan bahagiaaa...!