P365 Day 58:- Sometimes I am not sure whether I like it or love it.


Day 58 started with a healthy poco-poco training jam 8 - 9 pagi. Oh Sebelum tu, kelam kabut masak breakfast mee goreng untuk rumah. And fyi, selepas ni, aktiviti ahad pagi akan bermula dengan latihan poco-poco sebab ini adalah aktiviti mingguan sepanjang tahun. Boleh jadi jurulatih poco-poco lepas ni. Hehe..

Then, saya dan beberapa orang jiran, bungkus hadiah untuk Farisha (jiran selang beberapa rumah) yang baru melahirkan anak ke 3. Baby boy. Okey, effa sila jeles. Ini anak ke 3, jadi akhirnya usaha Farisha and hubby berhasil. Dapat juga baby boy. The first and second, macam saya, girls. Jadi, ini antara pemberi semangat. Hehe. Perhaps ?

Baby Farisha


The rest of the day, we went out again, mencari-mencari sesuatu yang belum tentu lagi ni. Tak apa, nanti kalau ada kepastian baru kita story morry to you all.

Nota Kaki -
I think I have to start my diet series la. Ni masalah sudah timbul. Takut, selulit-selulit sekalian timbul bergilir-gilir pula. Momentum. Sila muncul!

It just the beginning of the year, tapi terasa sangat sibuk dengan rumah, anak-anak dan aktiviti. I am not sure i love it or like it or otherwise. Masa sedang beraktiviti fun and excited. Bila dah balik rumah- oh penatnya badan, letihnya otak.

3 comments

azieazah said...

Lama juga dah Kak Azie tak menari poco-poco ni. Rindu lak.

tahniah buat pasangan yang dapat baby baru. Ya, buat semangat pada Effa utk dapat anak boy lak next time. Aminnnn..

Wahh bersemangat tu nak turun badan. Teruskan, semoga berjaya.

Chaiyok! Chaiyok!

Yan said...

ee.. until now tak sempat2 nak join class poco2 ni..

try lagi effa. U still young. akak dah 42+. dah tak larat nak teran. so, 3 boys without girl. But i m happy..

Effa Sahat said...

Kak Aa n kak yan.

sy AJK kebudayaan. bukan nak kuruskan badan. Tapi "a must do activity". since kita jadi organizer, kita kena hadir. huhuhu.. sabo je la...

tp FUN. mmg seronok poco2 ni. peluh... hehehhe..

Mengandung, boyot and teran is the best part of having a child. but raising them is what i concern the most. takut tak leh kasi kasih sayang yg cukup...