P365 Day 62 {3 Mac} :-Terkehel & Terlebih sudah...


Kalau korang dah nampak 'kaki' suami saya, tahu lah korang kan, saya memang tak ada benda menarik nak cerita, selain kaki suami saya yang terkehel dek main squasy petang tadi. hehe. 

Random about today :-

  • Nana still tak pegi school.  Saya dan hubby decide to let her rest. At the same time, saya boleh take care Alia lebih. Nana pun badannya suam-suam juga. Takut-takut dia panas dalam macam Alia.
  • Projek nak buat baju untuk AJK Budaya, tangguh esok lagi. 
  • Hari ni cuaca tidak panas dan tidak terlalu sejuk seperti the day before. Still, kain-kain tak kering.
  • Masak - Ikan masak kicap. Sangat simple. Still I cook eventhough sangat busy dengan benda-benda lain. I hope, boleh catch up. 
I feel right now:

Life as a mother is very challenging. At times, rasa macam nak minta cuti sehari. Nak keluar, tengok wayang, jalan lepak dengan kawan-kawan. Tapi GET REAL. This is the reality of being a wife and a mother. No resting time, no holidaying. Kadang jeles juga dengan working mom. Got ur own money, time and at the same time, u don't lose ur child's love, mungkin derang akan sayang u all lebih cause, when you get home, u give the consentrate love to them and bringing home some mcD or KFC, sure anak-anak akan say "sayangggg mama".

As for housewife like me? hehe. I got this, "mama garang laaaaa". Of cos I am garang, I am watching u all overtime. Nak mandi basuh rambut pun kira masa! Huhuhu. Gila kentang berkira masa. But seriously, I wash my hair langsung tak teliti macam dulu-dulu. "me enjoying shower time" no longer exist.

But kids, Nana and Alia, please take note ok. I love you both so so much. But sometimes I am so tired of being in the rush all the time. Huhu. Ohkey, enough for keluhan sebelum tidur. Good nite everyone. Time nak berulit dengan budak-budak yang buli saya sepanjang hari. :)

1 comment

Janna Wan Muhammad said...

sabar fa...tunggu la lia besau skit...skt je lagi...u akan rilek skit...skang ni mmg omo anak2 tgh melasak....mcm ai skang...dah rilek skit. tp still garang.