Better man...





Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain

Give me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I'm getting old
Before my time

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doing all I can
To be a better man

Go easy on my conscience
'Cause it's not my fault
I know I've been taught
To take the blame

Rest assured my angels
Will catch my tears
Walk me out of here
I'm in pain

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doing all I can
To be a better man

Once you've found that lover
You're homeward bound
Love is all around
Love is all around

I know some have fallen
On stony ground
But Love is all around

Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain

Give me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I'm getting old
Before my time

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I'm doin' all I can
To be a better man 




...........................


At the moment, mmg tengah feeling macam ni. Giler-giler rasa need a rest and feeling yang content dan tidak ada masalah dan tidak ada responsibility. Huhu. But then, I remember reading "ayat-ayat cinta- the novel", masa muda ini adalah tanggungjawab, yang pasti akan ditanya di kemudian hari, apa yang kita lakukan hari ini. Tanggung di sini, Jawab di sana. 


This a huge challenge. This is a test for me. With a sinking boat ini, saya rasa agak berat. Menjaga hati orang sangat susah. Menegur kesilapan orang adalah sangat sangat susah. Berbalik kepada 'pokok'. Apa peranan seorang pemimpin? Saya rasa peranan seorang pemimpin bukan pinpoint salah orang, but to lead a group of people. Peranan seorang pemimpin bukan untuk comfort hati orang, tapi untuk jadikan 'matlamat' satu-satu pergerakan itu akan menjadi kenyataan. Susah tau... Allah Help Me.


Tak apa lah. Saya merepek-repek ni, layan aja lah ye. :) Happy Friday people...

4 comments

Yan said...

Kenapa ni Effa... sayu je dengar. Apa2 pun sabar ye..

Akak pun suka Better Man ni..

Ayin Masliza said...

Effa... This is my fav song!!I'm singing and reading your blog at the same time...

Kujie said...

suka lagu ni...suka kebanyakkan lagu Robbie William

Effa Sahat said...

huhu kak yan... rasa nak meraung. huhu. takde la kak yan. biasalah kak yan. nak citer tapi tak tau macam mana nak start entry. tu yg senyap je tu.. hehehe...

Ayin,
best kan lagu ni. rasa macam semangat je klu myanyi lagu ni!! :))

kak Jie,
Robbie william, MLTR, Boyzone, mmg lagu pujaan saya :)