Happy Birthday Zara Adlia

Dear Zara Adlia,

Hari ini, adik dah umur 2 tahun dah. Adik, baby mama, adik dah jadi baby besar! Baby bear. I love you sayang. Sayang sangat kat adik. Adik tau tak adik pengarang jiwa mama ? 

Adik, hari ni mama tak ada hadiah untuk adik. Hujung bulan ye sayang. Tapi hari ni, papa dah promise nak bawa adik makan pizza and beli kek. Nanti petang, kita pegi ye dik ?


Adik,
adik jangan nangis kuat-kuat. Satu PTKK dengar nanti. Sapa malu? adik juga kan? Adik kalau nak nangis, nangis skit-skit je. Kalau telinga mama je dengar tak apa. Tapi kalau papa dengar? Papa tak suka bising-bising.....

Adik janji k dengan mama, adik jangan gaduh-gaduh dengan kakak. Jangan ketuk-ketuk kepala kakak. Kesian kat kakak. Kakak tu walaupun umur dia dah 5 tahun, dia lebih halus dari adik. Kesian kat kakak k, kakak sayang kat adik. 


Cahaya mata mama & papa.


Adik jangan sedih-sedih k. Adik jangan nakal-nakal. Adik anak bungsu mama! Happy 2nd Birthday dik! semoga adik jadi anak yang solehah. Jadi anak yang pintar dan berjaya dunia dan akhirat. Amin.... 

9 comments

NM02 said...

aloh aloh... nanes pun cumelll

zura_habib said...

hepi besday to dear zara..smg sihat selalu n menjadi anak yg bijak:-)

Effa Sahat said...

nm02,
dia mmg .. si cenggeng mama :)

zura,
thank you zura. bagi pihak ..ehehe..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

Epi besday Zara..
ala syg, nape nanges tu besday gurl..?
nnti mommi bli kek yer.. =)

Ayin Masliza said...

huuhhuuu... air mata leleh-leheh pun maintain comeyyyy... :)

happy besday Zara!!!!

Effa Sahat said...

thank you acik ayin...

Janna Wan Muhammad said...

happy birthday Lia..acik janna tak puas la dukung Lia hari tu...tahun lepas...geram betol laa...

utk mama plak..ehhh...bongsu dah ke?

Yan said...

ye ke bungsu tu effa?heee..

Effa Sahat said...

Kak janna, kak yan...

bungsu la kak.. dah letak mamafaranzara. kang panjang lak nickname saya.. hehe (alasan)