Etiket & Protokol

Saya berkesempatan menghadiri kursus Etiket dan Protokol bersama rakan rakan seperjuangan (alahai apesal skema beradat betul ayat saya ni. haha) Penat memang penat, kursus 3 hari 2 malam ni, akhirnya berakhir tapi saya terasa masa perkongsian itu sangat singkat. Dari Protokol di rumah ke Protokol di istana. Walaupun tidak menyeluruh, Puan Rahimah, (penceramah jemputan), cuba juga untuk merangkul semua sekali, sedikit sebanyak. Suami dan anak-anak terpaksa berkampung di rumah sepanjang weekend. 

Kawan-kawan yang comel-comel belaka :)

Belajar Etiket dan protokol, tapi masih juga kami jadi "diri sendiri" at times.
Control Cun sekejap je. :P

Bersama Puan Rahimah Yeop

Gambar Control Cun
Antara pesanan penaja dari Puan Rahimah yang paling saya suka ialah, "People will forget what you say, or what you did, but people won't forget what you make them FEEL". Tepat sekali. Saya tidak akan lupa perasaan menghadiri seminar ini. Rindu pada kata-kata nasihat beliau. Dan rindu pada majlis ilmu itu. :)

2 comments

Lyna Shaari said...

SAMALA ;) LINA PUN BARU SELESAI BERKURSUS PROTOKOL N ETIKET SOSIAL.HeHEEEEEE selama 3hari jugak.Lps ni nak masuk majlis dah tau cara2 nyer kan

MamafaraNzara said...

wahh... best kan kan kan ? tak cukup rasanya 3 hari...