Kavye & Karamel Almond- Superb Sunday.

I just love weekend, travel, good food & togetherness. 
Cloudy Sunday. Hubby masih demam. Jadi cadangnya nak ke Klinik ambil ubat and lunch di luar hari ni. 
Mulanya nak ke Grace Point di Sembulan. Tapi hubby tak larat, jadi kami pergi tempat terdekat. 1 Borneo. Having lunch di Kavye. Sedap jugalah. Feeling western pula hari ni. 

Noodle Soup.  Untuk Fara n Zara. Ingatkan mee kuning. Sekalinya.. Mee maggie la pula.Tapi dia tak rasa macam maggie. Dia lebih kenyal dari maggie. hehe.

Spring Roll. Ye saya tahu, buat di rumah lebih sedap dah besar. Oh well, musim malas ku sudah tiba nampaknya. Makan saja lah spring roll di kedai. :)

Yang ini Golden Chicken Chop. Hubby's....

Yang ini saya yang punya. English Style Ape ke Benda ntah. Panjang namanya. hehe. Boleh la. 

Noodle soup akhirnya di monopoli terus oleh nurzara. dengan jagung mayonis, dengan soup tadi, dengan spring roll... ishk ishk ishk...


Si Fara, dia tak lapar makanan. Lapar nak main permainan ni. Geram betul la tadi! Nasib dapat papa macam papa korang, kalau papa pun macam mama, tak de maknanya...

Penutup. pastinya lebih hebat!



I tell you, sangat sedap! Saya bukan peminat ice cream. Tapi saya peminat Karamell Almond! 
Sedap! 5/5! 

***********
Sepatutnya ada bday party di rumah jiran, Fariesha. Tapi dengan Papa yang tak berapa sihat, dengan anak-anak pun cranky sebab tak cukup tidur dan rehat, makanya, kirim hadiah sebagai penganti diri lah nampak gayanya.... Semua sudah selamat terbongkang di bilik. Sekarang masa nya mamafaranzara ke dapur untuk make over kitchen :)

Daa....

2 comments

Janna Wan Muhammad said...

amboi! sedap nyer ! nak komen :

Nurzara Adlia : ya allah, bagus nyer la makan tak memilih, patut la chubby!

Farah Adleena : hahaha..ai sgt kelakar bila u kata "Fara ni di tak lapar makanan, tapi lapar mainan " hahaha..sgt klakar plak ..tp mmg ara mcm Yasmin, tak berapa makan and sgt choosy....

ZZ : get well soon ZZ, demam2 pon masih larat bawak anak isteri jalan2...tahniah !

U : u punya order tu sgt la best la nampak. I pon dah lama tak pergi hang out di KK, selalu pegi sbb cari barang2...nak kena pegi gak KK bawak anak2 bersantai2 plak. Miss you Fa !

MamafaraNzara said...

hehehe... i suke i suke i suke... hehe..

ha la kak... harus ingat, demam zz tu kalau weekend mmg sangat kuat. kalau weekdays.. terus bangun awal pagi pegi keje. sabo je la...

harus la turun sekali2 ke KK. dapat melawat sepangar terus.. hehee