More about Sandakan

Kat Sandakan memang tak ada perkara menarik sangat-sangat. Kalau nak cari Mall atau entertainment interest memang - wrong place! Tapi di Sandakan ada Gerai Ikan Bakar yang sangat best. Pasar Sim Sim.

Ikan sangat Fresh.

Dan harga... ? sangat murah! 

Sotong, Udang, Ikan.... Sotong yang buat tak tahan tu.

Ni Favourite Hubby.

Licin wa cakap lu...

Nama Gerai yang kami pegi tu. ada byk gerai, so pilih la yang sosnya seswai di tekak anda.. :)


Ini budak kecik pun ikut makan. Kakaknya tak ikut makan. So faham la kan kenapa mereka berdua sangat kontra.. :)

Nana with her dearest Babah - my elder brother.

Mudah-mudahan dapat makan ikan bakar di sandakan lagi... 
Yang buat saya agak excited dan suka, kain, tudung, jamu, jubah lelaki - agak murah dan banyak kedai jual benda-benda ni. Excited sebab harga nya memang berbeza sangat dengan Kota Kinabalu. Hotel-hotel di Sandakan pun agak murah dan affordable.

Sandakan - I give you ... 3.9/5 Stars :)

7 comments

aanie said...

sy suka makan ikan bakar...sotong bakar tu pun nmpk cam best....

Nurul Aima Hj Kaim said...

bila la saya mo sampai sana...selalu dengar cerita dan baca entry orang ja hu hu T_T sia sia pun

Effa Sahat said...

aanie,
sotong tu mmg best. Sebab FRESH.

Aima,
nda jauh bah... 6 jam ja :))

Janna Wan Muhammad said...

the last time we went to Sandakan, kami tak jumpe pon tmpt ikan bakar ni Fa...we do have plans to go there again, sebelum my sis yg dok di sana dapat balik ke semenanjung...fresh seafood in sandakan, memang heaven !

Effa Sahat said...

kt highway baru kak..

Cinoi said...

Sebenarnya tempat ni dekat area Sim-sim (kampung di atas air), dari higway baru menujug ke pusat bandar sandakan. Saya orang Sandakan ni pun selalu juga makan sana.

MamaFara&Zara said...

ha.. org sandakan lebih arif.. sy tau dekat2 dengan highway tu la.. hehe.. SEDAPP>>>