Alkisah : First Attempt

It's Friday nite out. 

Saya sangat happy sebab AKHIRNYA, for almost 6 years tak masuk panggung wayang, hari ni tercapai hasrat di hati. Both of 2 budak pink memang tak pernah lagi masuk panggung wayang. Fara was excited. "mama, cinema tu macam playground?". Ohkay... itu satu expression mengharap untuk ke playground. Not for today la dear. Today, supposely, mama & papa 's turn. Jadi dengan itu, haruslah kamu berdua bersyukur, sebab tak sampai hati nak tinggalkan korang, dan kami berdua 'beronggeng' berdua. :)

Transformer! I choose to watch Transformer! And guess what happen inside the cinema for the first 10 mins. Both o f them, takut dengar bunyi soundsystem cinema. The next 10 mins, Zara dah start berdiri jalan-jalan depan kitorang. Tak berani nak marah, takut soundsystem dia melebihi soundsystem kt situ. Then, start, dia main-main kat tangan. AL-lamaakk... sabar la hati ini. Rasa macam nak keluar panggung. Siap menari-nari di tangga. Turun naik. Tapi dia tak bising. Cuma wat hal sendiri. Boleh tahan lagi. Then dia duduk kt tangga. Akhirnya BARING di atas tangga! 

Huwargh.....

Nasib citer transformer tu memang best, jadi kuatkan hati untuk tengok jugak. Belikan dia fun fries and chicken meatball. Habis 2 budak pink tu bereskan. kami berdua tak sempat merasa pun. Huhuhu. Nasib baik, Kakak Fara was being super good girl. Dia duduk je kat sit, (setelah mendapat amaran serta rayuan). Tapi dia buat sampah. Dia koyak-koyak plastik & cawan fun fries tu macam tikus... =.=...

Inilah alkisah first attempt bawa 2 budak pink ke cinema. Nasib baik, Z kata, "best juga tengok wayang ek. We should do this every week, or at least every fortnight."

Ohhhh...Thank you God :D

ps: Z bukan kaki wayang. Isterinya inilah yang merayu rayu minta bawa tengok wayang.

Result : Berjaya :) Yeah!

3 comments

azieazah said...

Sebenarnya Kak Azie pun tak begitu galakkan sangat anak2 terlalu muda untuk masuh panggung. Bukan pasal cerita sahaja, juga tentang sound yang terlalu kuat, dan aircond yang boleh buat air hidung mengalir sama.

tapi sekali sekala (mgkin setahun 1 or 2 kali), boleh juga dibiasakan supaya dia tak kekok dan buat yg bukan-bukan lak...

Kak Azie tak minat Transformers. Anak2 semua dah tengok.

Bila Sunyi, AA BERSIHkan Rumah...

MamafaraNzara said...

hehe. saya pun sebenarnya tak nak bawa kak AA. tapi hubby ni tak nak tinggalkan derang... huhuhu ... tp lepas ni, macam nak tinggalkan kt umh ... huhu.. kejam tak ? :P

izazi said...

fa, huhuhu akak juga yg tak sempat2 nak bawa kakak n abang A g tgk citer tu .. busy sesangat la kan hehehe
tp mmg betul adik A akak tak penah bw masuk panggung wayang lagi ..sbb tooo small n surrounding yg tak sesuai dgn aged dia :)
nnt bila dah 3 thn ke atas baru bleh pegi hehehe
jom join we alls , kalau ada citer bersesuaian utk anak2 selalu kami buat rombongan cik kiah n the childrens are more xcited sebb pegi dgn kawan2 :D