Barbeque & Weekend.


Minggu ni minggu rehat untuk saya dan keluarga. Tambahan pula ada keluarga dari Brunei datang melawat, jadi kami pun plan untuk barbeque di rumah. Pakcik Dollah, kalau hal-hal makan dan seumpamanya ni, memang tidak kurang. Mesti berlebihan. Pandai-pandailah cari teh orang kampung lepas makan. Oopps. :)

Tukang bakar, my not so little brother & Pakcik Dollah.

Ada ketam, sotong, udang, ayam, daging kambing, chicken frank & ikan.

Ini budak keluar masuk/keluar masuk rumah je kerjanya.





Ini sesi bergambar dengan hadirin makanan. :P

Alhamdulillah, dengan rezekinya jualah dapat merasakan nikmat di dunia ini.. 
Nasib baik, Siti ada bantu di dapur. Ringan juga lah rasa. Lepas selesai makan & bersihkan rumah, my brother hantar Siti balik ke rumah, kami pula sambung agenda tengok DVD "The Karate Kid 2010" - Jackie Chan & Jayden Smith. Baru lah terasa 'enjoying' weekend minggu ni. Kalau tak, rumah ni serupa hotel. Keluar masuk, keluar masuk. 

Dengan segala nikmat, rezeki dan kesempatan yang Allah berikan hari ini, Alhamdulillah...

:)

5 comments

Lelaki Ini said...

sedapnya makan2!

Ayin Masliza said...

waahhhhh bestnyer ooooo....... membakar jiwa bergelora tengok c-food macam tu ehh.. segar dan besar....

MamafaraNzara said...

meh datang sini ayin, kita barbeque.. :)

hanizeyecandy said...

bestnye.. lama dh tak berbarbeque

zura_habib said...

wah...terliur tgk...sedapnya!