Berbulu~

Chocho From Labuan

Betty From France

Saya dan Z memang peminat kucing selama ni. sudah menurun kepada anak-anak. dah balik-balik Fara minta beli kucing. 

Tapi pelihara kucing di rumah kampung dengan rumah kerajaan tak sama. kat sini, takut-takut nanti, dia buang najis kat laman orang kan ke susah. 

Masih memikirkan. rindu juga dengan binatang berbulu.:)

7 comments

Janna Wan Muhammad said...

my kids pon suka gak kucing..tp ai la plak tak benarkan kucing masuk rumah...huhuhu....

MamafaraNzara said...

sy tak suka kucing org lain. kucing sendiri tak apa .. hehe. tapi sekarang ni nak pelihara kucing macam tak seswaii...

ayin said...

saya suka 'the idea of' jer kalau soh bela mmg tak nak, lagipun mirul tak boleh kana bulu kucing, nanti dia gatal

MamafaraNzara said...

u mean , the idea of having a cat? hehe.
sama la ayin. tapi tu la idea je yg best, tapi nak menjaga.. susah gak. kt umh ni effa yang alegi.. anak2 n hubby ok..

Yan said...

it happen to me rite now. kuccing org sebenalh kecing berak kat porch akak..now akak yg berrbulu tau..

MamafaraNzara said...

hehehe... tak pe kak.. dia bawa rezeki.. hhehhe.. kucing jiran saya tak penah lagi 'bawa rezeki'. cuma pernah muntah di porch belakang.

azieazah said...

Hari ini kami tengok program Sejuta Impian (request 1 juta), ada NGO yang buka Animal Welfare Society, kisah tempat kucing2.

Sedih bila penjaga/pengurus tu citer tentang rasa cintanya pada kucing dan kurang fund untuk baikpulih tempat kucing.

Akhirnya mereka dapat fund 35k untuk renovate tempat kucing, supaya kasihsayang manusia-binatang dapat dipupuk.

Bestnya bila pandai layan kucing, kan?