Lepas Panas Barbecue, Kita Ber"kasih sayang" pula...

Entri tertunda dari weekend lalu. Lepas barbeque malam sabtu tu, esoknya kami masak balik left over barbecue semalam tu. Ketam panggang - masak sweet and sour, Udang panggang- masak kunyit, Sotong, masak sambal, cuma chicken frank & ayam je yang masih dalam keadaan asal. Memang licin pinggan. Makan jam 10. Breakfast & Lunch = Branch. :)

So, the whole day, kami anak beranak just lepak di rumah, while my aunt's family pergi menyambung usaha untuk habiskan dollar brunei. ngeh ngeh ngeh.. soal shopping, serah saja kat my aunt. She is just super terror on shopping. :D.

Petang, kami dah janji untuk meet up, dan mendaki bukit di inanam & menikmati pemandangan di Kasih Sayang Resort.

All of us. 

Me & My Aunty

My aunt's family + 2 budak pink

Antara menu available di Restoran Kasih sayang. 
Harga memang standard hotel. Makanan dia oklah 7/10.

 Me, Aunty Shima & Imah my cuzzen

 ehem ehem, dah lama tak bergambar berdua secara tak formal. 
cececece.... :P


 budak-budak kami tapaukan bubur mcdonald. 

Tuaran Mee

...and you know what, the temperature kat atas bukit tu memang sejuk gila.Tambah pula hujan lebat, ribut, angin, semua ada. 

Jadi sepatutnya ada pemandangan KK and kawasan sekitar KK, tak nampak. Hanya kabus dan awan tebal. Sebelum naik ke bukit tu, saya dan suami agak "panas", boleh jadi cool dan windy-windy manja lepas naik kt atas kasih sayang. hehe. Perjalanan ke Kasih sayang resort, cuma 30 min dari arah Mengatal, kalau dari arah kiansom, lebih cepat, tapi jalannya agak curam dan sempit. 

Peta lokasi Kasih sayang Resort  Kalau ada rasa-rasa panas dan nak berkasih sayang semula, silalah ke sini. Borneo, macam-macam adaaaa.... :)



1 comment

Janna Wan Muhammad said...

wah ! menarik nih! patut melawat tempat ni bila2 ke KK nanti.... :)