Muka Buku dan Bermuka


Cerita tentang Facebook. Ini sudah kali ke-2, Facebook sudah jadi medium bergaduh. Macam-macam. Tapi yang pasti kali ini, dan harap-harap tidak ada lagi kali ke 2 untuk saya masuk ke senarai konfrontasi. 

Kekadang ada juga baiknya laman sosial ni, untuk kita merapatkan silaturrahim antara kita. Tapi ada juga ketikanya ia menjadi so-si*l.

I learned my mistake. Bila jemari ini menulis, haruslah dijaga sensitiviti orang yang membaca. Terutama sekali saudara kita. Sedarah. Sedaging. Sefacebook. Eh. :)

Saya mungkin pernah menyakit atau tersakitkan hati sedara sendiri ketika berFacebook. Sudah minta maaf di maya dan di depan mata. Tapi mungkin sakit itu masih terasa. Let the time heals the pain...

Konsep [I LIKE] memang saya LIKE. Sebab tak perlu kata apa-apa, tapi ia menjawab seribu perkara...

ps. Muka buku - Facebook,  Bermuka ? Tak ada ertinya. Ke ada? Nanti check kamus dewan!

5 comments

Nurul Aima Hj Kaim said...

tu la kan..kalu perasaan yg melibatkan org terpaksa d pendam d dalam hati..kalau d tulis nnt banyak pula yg terasa..haish

MamafaraNzara said...

"somethings better left unsaid"...

:)

Daddy Ziyyad said...

FB, macam teknologi yg lain, banyak bagus dan buruk nya.

Keburukkan yang paling nyata ialah FB jadi medium mengumpat/mengadu domba/menyebar fitnah...

ps: kat blog pun boleh buat benda2 macam tu..ekekeke

MamafaraNzara said...

hehe.. betul daddy double Z.

tapi kalau blog picisan macam saya ni, sekadar lepaskan geram tu ada lah. hahahha..

tapi i think if want to talk bad. better no name mention.

Reen Tart Nenas said...

itu la, fb nie kadang2 bahaya jugak. penah la tengok org gaduh kat fb, walhal mereka tidak mengenali, cuma berbeza pendapat.