Peter and Jane - Untuk anak anak dan mak :)


Frankly speaking, saya tidak tahu tentang kewujudan buku ini. Eh. Saya pernah tengok la hardcover buku macam ni masa saya kecil dulu, tapi saya tak tahu pun buku buku ni tujuan nya untuk belajar membaca. huhuhu.

Bagus juga, bila kita menghadapi masalah, kita berkongsi dengan teman yang tepat. Alhamdulillah. Seorang teman share dengan saya tentang buku ini. Peter and Jane.

Dan ye, saya sudah mula untuk membaca Peter and Jane bersama my elder daughter. :)

Berdikit dikit, lama lama jadi bukit :)


Peter and Jane - 36 siri.
Menarik untuk anak anak yang berumur 4-6 tahun untuk belajar membaca :)

ps. Untuk mak mak pun bagus, boleh buat revision balik tentang grammar ye..... tehee...

2 comments

Hannah Johary said...

Suka! Teringat dulu ada banyak buku-buku ni. Dah entah ke mana dah. Kalau tahu akan kahwin dan jadi mak, akan I simpankan untuk Myiesha.

Hehehe. :D

Effa said...

HJ,
yeap, ada baca ur artikel tentang macam mana nak belajar bahasa english. tapi masa baca tu.. still tak boleh nak tangkap. huhuhu. mmg masa nak beli buku ni, rasa macam, boring nye buku ni.. hehehe..

tp mmg sangat membantu... sekarang nak buat collection. lepas nana pakai, lia boleh pakai, then, the next pulak pakai... :)