Semangat Perjuangan Harmoni

Assalamualaikum

Satu perkara tentang blog peribadi saya ;

Ia ditulis bukan untuk menyakitkan, mengenakan, atau "mengangkat" sesiapa. It's just plain me and I love to share my thoughts with my fellow reader (if any). Bukan ada follower bagai n ramai nak rak pun, mungkin, follower yang saya "tayang" di atas just a few saja yang selalu menjenguk ke blog usang saya ni. Jadi kalau saya type apa apa di sini, jangan la cepat melatah. Hee... Anda tak akan famous sekadar membaca dan terasa terkena dengan apa yang dikatakan. Hik.

Starting 2012, i was thinking of having another baby; sambung contract berjaga malam and lengkapkan pasukan ppg (power puff girl) saya atau dapatkan seorang superman atau batman :). Tapi (i cannot say 'malangnya'), i have to fikirkan semula about having another baby cos tahun ni saya di"pertanggung-jawab" kan untuk memikul satu tugas untuk menyatukan orang orang kampung ini untuk bersukan! Hee hee. (Hammmbikkk ko! tak pernah masuk any sukan pun masa sekolah dulu hahaha.. gelakan diri sendiri) !

So, of cos kena ada rakan rakan untuk dijadikan team untuk buat kerja. "siapa nak kerja lebih?" I tell you no one! and saya memang tak suka nak paksa orang. I dont feel like to work with tenaga kerja yang dikerah! saya suka berkerja dengan suka-rela-no.1! Well, i manage to gather seBANYAK 5 orang termasuk saya. Out of 500 ppl. Hahaha. Nampak sangat tidak berpengaruh saya ni kan? :P

I was so frustated. (budget i am not this worst). Ramai kawan, tapi banyak kekangan. Ramai rakan, tapi masing masing ada tanggungan. Huhuhu. Lemah rasa badan, hilang rasa semangat. Blur sebentar.

So, dengan tenaga yang tinggal sedikit akibat bersedih, saya gagahi juga untuk perjumpaan kali pertama AJK sukan saya yang sungguh comel kuantitinya :) To my suprise. Mereka yang menjadi AJKK saya ini sangat la semangat and memberi aura yang buat saya sendiri rasa teruja. Alhamdulillah. Walaupun kumpulan ini kecil, ia memberikan saya satu keyakinan "this will working just fine!" insyallah...

i can choose to be in the safer side, just drop the jawatan dan jadi timbalan untuk mana mana AJK lain. I do not know why and what happen to me, i just know sumhow i must work this thing out. I feel byk mata dan hati yang memandang menilai dan mengata. Dan yang penting bukan pada mereka yang saya nak buktikan yang kami boleh, tapi kepada diri kami sendiri.

i just want them to know that lagu "SEMANGAT PERJUANGAN HARMONI" by xpdc adalah lagu soundtrack hidup i tahun ni! hahahahha.. Boleh ? :)

Semoga kita masing masing mencari haluan sendiri tanpa menyakitkan hati orang lain. Jangan terperangkap dengan ego sendiri. Jujurlah pada diri sendiri.

Sememangnya aku rindukan
Kedamaian ini kekal
Menempuh hari-hari lalu
Dengan satu belaian
Kasih sayang dijunjung di kepala
Mengatasi segala yang dijuang

Sebenarnya hidup disini
Arahnya berlainan
Menunggu giliran tiba
Entah bilakah masanya
Selagi nafas terlekat di rongga
Selagi langkah terus diperjalanan

Manusia punya hakikat
Punya akal dan fikiran
Melebihi kejadian ciptaan Yang Maha Esa
Kejujuran pada diri sendiri
Untuk apa dipersembahkan kepada

Mereka yang tak punya perasaan
Kita ada nilai tersendiri
Biarkan mereka yang tersasul
Berkata ego menepuk dada

Semangat disimpan selagi ada
Kesempatan hidup bersama
Apalah ada pada keindahan
Jika jiwa kita meronta-ronta

Mereka yang tak punya perasaan
Kita ada nilai tersendiri
Biarkan mereka yang tersasul
Berkata ego menepuk dada
Biarkan mereka yang tersasul
Berkata ego menepuk dada

Semangat disimpan selagi ada
Kesempatan hidup bersama
Apalah ada pada keindahan
Jika jiwa kita meronta-meronta
Apalah ada pada keindahan
Jika jiwa kita meronta-meronta