REUNION CLASS OF 1993. S.R.K St Anne. 7 APRIL 2013 (TBC)


REUNION CLASS OF 1993. S.R.K St Anne.

Kita mulakan dengan lagu sekolah dulu. Semua di minta berdiri ya...

"St Anne Nama Sekolah ku...
Tempat ku menimba ilmu...
murid-muridnya bersatu padu
dengan semangat ingin maju....

guru-gurunya berbilang bangsa
mendidik murid dengan jaya...

Setiap Usaha Jaya,
Di bincangkan bersama...
Mencapai cita muliaa...

St. Anne TETAP JAYA...."

Ulang dari mula.

.

Ok. Sudah nyanyi. Bagus sila duduk.

20 tahun sudah berlalu. PELBAGAI, macam-macam perkara sudah kita lalui dan tempuh. Dan akhirnya kita berhenti sebentar disini. Mengimbas memori lama yang sebenarnya ada dalam lipatan memori masing-masing. Samada kita ingat atau tidak terpulang pada kehendak kita samada kita nak flash back kan balik atau tidak. Kalau sudah tidak ingat tu, mungkin kita sudah terlalu lama lupakan dan memori tu sudah tersimpan dalammmmm dalam, sampaikan bila kita nak cari balik memori tu, processor bertindak lambat dan akhirnya kita menyalahkan, "Oh.. aku sudah tua, sudah lupa.".


Tentu. Ada diantara teman-teman yang sentiasa diingatan kita. Teman sehidup semati ketika itu - kalau saya mereka adalah, Juliana Awg Damit (sampaikan kalau nak ke tandas yang dihujungggggg kampung sekalipun, tetap akan bersama, sebab akan saling bantu membantu ambil air, hahaha), Maskhatijah dan Anna Hairani. Class mate yang terpopular Zena Yapp, Sri Melati Sroka, Trishant Bassy (yg akhirnya jadi sahabat karib saya ketika form 4), Phebe Pan Kin Oii, Subash, Lee Kim Leong, Musmardi, Fadzillah, Arthur, Dhiyauddin, Yong Siaw Yee, Wong Vui Voon - Mereka ni femes (di hati saya), samada sebab tercantik, terpandai, atlet, tersamseng, terbaik, terhebat atau, mereka pernah membuli saya. :). Saya dulu, budak lurus yang chengeng. Kan ?


Secara total, 2 kelas (6 merah dan 6 biru) ini ada 100 lebih pelajar. Satu kelas ada yang mencecah 52 pelajar.


Permainan yang femes ketika itu, Galah Panjang, Main tiang, Batu seremban. Saya memang bukan super femes, jadi selalunya jadi orang suruhan atau ikut-ikut saja. Kalau yang jadi taiko tu memang ada pengikut. Hehehe. Kelakarnya bila teringat saat-saat itu.


So, 7 April 2013 adalah satu tarikh keramat yang bakal ditunggu (oleh sesetengah dari kita), sebab pada hari itu, pasti banyak yang akan mahu kelihatan lebih henson, lebih cantik, lebih hot, lebih kaya, lebih hebat.Ehhhh....  pi rah mabuk. Eh. Jangan la emosi. hehehe. Kita berkumpul balik untuk bertanya khabar, berkongsi-memori yang sudah sama-sama kita lupakan. Saat itu adalah saat yang terindah. Walau siapa pun kita ketika itu, muka tak putih sebab tak pakai fair and lovely ke, bau sebab tak mandi pagi ke, gemuk gedempol atau slim macam tiang ke, cina ke, india ke, melayu ke, kita tetap MURID SRK ST ANNE. Kita tetap boleh main galah panjang sama-sama. Kita tetap kena buat homework sama-sama. Tiup rekorder sama-sama. And we was proud. And we still proud to be there right?  

"air mu mengalir,
dari gunung jauh di sana,
jernih dan sejuknya,
sungguh indah, dipandang mata...

***kau tetap mengalir,
walau apa, halangan tiba,
tak berhenti-henti,
hingga sampai.. di laut nanti...

masa juga, kan berlalu, tak menunggu kita...
gunakan lah sepenuhnya, jangan lah leka...

repeat ***"


Miss you all guys. Hope to see you all next year. Jika dipanjangkan umur, dimurahan rezeki, insyallah, aku akan datang untuk bertemu kalian semua. Tolong. Tolong jangan sombong, buli atau eksyen ye. :)


Salam ukhwah.

Norfaezah Bt. Mahat / Nor /
(Ustazah panggil sy masa tu Faezah, hehe)
Kelas: 6 biru
Guru Kelas : Cikgu Rita






   



3 comments

JennBunny said...

You guys are sooo cute!

bobz alfian said...

mau buli juga sap ko teda sebut nama sy... :P

Effahazizi Mamafaranzara said...

Jenn,
hehee.. thanks :)

bobz alfian,
ko kelas sebelah bah.. hehehehhe...
klu ingat ko pun, ingat sebab ko "budak baik" kan? heheheh