Random #outing just me and the kids.

Sepanjang saya tinggal di sini (sini means di dalam pengkalan ini), bersama suami, dan kehidupan berumahtangga, saya tidak pernah lagi drive-out and marketing sendiri. Selalunya dengan z, atau saya akan calling-calling kawan-kawan yang ada urusan juga di luar untuk pergi bersama. Yes i did call a friend, tapi dia tak available, tapi hey, why not keluar just dengan anak-anak. Outing bersama sendiri without z? Sounds great! :)


So, saya pun terkedek-kedek dengan anak-anak nak beli ayam nak masak ayam masak kicap hari ni. SMS suami bagitau dia kita nak keluar, walaupun at first dia hesitate, i said, "yang, please trust me, saya boleh la keluar without anybody accompany. I don't want to attach and susahkan orang lain anymore". And akhirnya dia kata," okaylah but be very careful". Aduh. Super worry betul my husband kan. =)


Everything went well. OKay je. I just keep telling myself, everything is okay.


Anak gadis sedang memilih barang.


Budak-budak pun okay lah, tak meragam. Bising? macam biasalah, mana boleh tak bising dalam kereta, kalau tak bergaduh, menyanyi. Hehehe...


At least i have one more reason to chicken dance kan ? At least this teach me to depend to my own self. "i decided long ago never to walk in anyone shadow, if i failed, if i succeed, at least i live as i believe ...." tiba-tiba suara whitney houston jadi soundtrack di qalbu plak. hehehe...


And i did some shopping belikan hadiah untuk anak jiran yang birthday. 3 orang sekaligus. Bestnya dengan ada 3 orang anak. Oh not forgetting, dalam perutnya yang ke 4. Mentalness tul rasa di hati. Ergh... bila nak tambah ni...(baru try nak conceive bulan ke2 dan mengomel) ishk, bersyukur sekarang!! - Alhamdulillah..... ada hikmahnya, Allah Maha Mengetahui, kalau ada rezeki tak kemana.

kannnn? :)

2 comments

~najwa~ said...

thanks sudi dtg blog saya ;)

yes!you did it! ehe. kadang, kita as a wife perlu juga sesekali beranikan diri jalan sendiri Just in case any emergency / any urgent thing, kita boleh diharap untuk kesana kemari tanpa rasa ragu-ragu.

tapi saya memang dah biasa jalan2 bwk anak2 tanpa husband (yang selalu bz kerja).

Norf said...

Hi najwa!! :)

itu la.. before this independent woman je. ececec.. sbb hsbd outstation lama, tapi bila dia balik susah bebenar... somehow, kena belajar... thank you for dropping by :)