Sungkai Ku Semalam...

Assalamualaikum...
Ni cerita tentang juadah berbuka puasa (sungkai) semalam. Buat simple-simple je. Tapi memang seronok sangat dah pasang wifi balik di rumah.
1. tidak kering idea untuk masa apa
2. dapat tengok youtube suka suki hati ku ini. Heheha. (layan ustaz kazim) memang best. time-time bulan pose plak, boleh sambil2 dengar ceramah.
3. Layan FB. :P (kikiki) -->yg ini sendri mau ingat ye.. berpada2 skit.

Macam roti ini di celup dalam telur putih, ROTI SAUSAGE ini di celup dari Ana Suzana - http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com. Dia pula celup dari CMB. Terbaik la tu. Hehehe.

Tapi memang sedap. Cuma saya tak guna Bread crumbs (sebab takde dalam stok), jadi alternatifnya, kita boleh je gunakan krim kracker atau jacob wheat meal yang di blend hancur. Lebih kurang juga jadinya kecuali warnanya tidak la "kuning".

Yang penting anak-anak suka makan. Alhamdulillah... boleh buat lagi ni. hihihihi

Sebelum di goreng.

Gambar selepas goreng tak sempat nak snap. Al maklum, tangan hamba tak cukup. Dengan anak-anak, dengan dapur, dengan kucing, memang takde tangan nak snap gambar time2 macam tu. huhu..



Menu ke2 adalah jeng jeng jeng...... "Ayam Percik rezepi dari Penambey, Klate" (betul tak saya sebut Penambey tu kak janna? :) Saya dapat resepi ini dari Kak Janna http://gornamarima.blogspot.com beberapa tahun lalu melalui SMS. Hehehe. Ingat lagi saat2 tu.. Merapu tul minta rezepi dari SMS. Nasib la Kak Janna antara manusia yang sangat pemurah ilmu tang dapur2 ni (i lap you owez la sis) hehehe...

Seperti biasa, ketika ayam itu sudah masak, tidak dan untuk snap nya. Masak Mee goreng juga, tapi tak ambil gambar pun. Dan ada beberapa kuihmuih yang Hubby beli di param dalam base. (yg dibeli tak habis pun) ayat nak bgtau kita masak sedap la tu.. ayat tak boleh tahan. hehhe..

OKie lah, nak mandikan budak poopoo yang masham dulu. Hari ni ada agenda di luar. Nak beli barang untuk buah kuih. Stay Tuneeeee... :)


edited: website Ana. Huhu.. Salah taip...

No comments