Pizza Hut Delivery Indah Permai - Terbaik lah!

 
Pizza Hut Delivery - Terbaik. Kerana letih dan malas, akhirnya mengorder Pizza Hut Delivery. Cayalah, Sepangar ada PHD. Hehe. Penat ooo semata-mata nak gi kuar dari base nak gi makan pizza kat 1 borneo. Ini ada delivery, alhamdulillah, ada gak masa untuk saya mengupdate blog. Memang super pintar la! :)
 
Expected Time Arrival di rumah is 45 mins after order. Tapi sampai awal 10 minit. Sampai je terus bedal. Dalam masa 45 minit order-delivery-abis di makan :) hahaha....
 
 
Kepada yang teringin nak order delivery ni boleh la dial , 1300-82-2020. :)
 
Bye!
 

Pantun Surirumah VOL 1


Ada Udang besar 1 kilo dibeli
dibeli oleh Encik Suami,
Saya nak masak lemak cili padi,
Dia pula nak gulai kari.
 
Akhirnya apa yang jadi ?
Udang Massala pilihan hati
Untuk dijamu pada Encik Suami
Boleh la kan? dari masak maggi? hihihi
 
 
Udang Massala nama diberi,
Idea diambil dari buku resipi,
sidekick pun ada begedil made by me,
abis juga seperiuk nasi ku tadi...
hihihihi..
 
 

 
Selesai makan kita mendobi
baju anak, suami, diri semua sapu sekali
letih dan lenguh segala sendi
nak tidur siang pun belum tentu lagi...
 
Sekian Pantun Hari ini :)

Entri Belated Raya Haji Ringkas

Mood untuk berblogging, berfacebooking, berwhatsapp, bersosial-sosial, bergather-gather is currently unavailable. Apa yang saya bikin di rumah ? Entah lah. Bikin apa ek ? Biasa-biasa, kemas rumah, urus anak2, basuh baju. Naik bosan pun ada. hehehehe. Aik, tak baik mengeluh kesah. Pagi-pagi lak, Hari Isnin pulak. Heheh...
 

haisey, gambar pun senget.

Tapi mungkin semangat masak memasak balik semula, menyebabkan Encik Suami kembali berbadan gagah perkasa. Macam hulk hogan dah saya tengok, kena start malas masak balik ni. Hehehe. Raya Haji baru-baru ni saya tak balik kampung saya atau kampung Encik Suami. Dok rumah je. Masak rendang sendiri, masak ketupat segera sendiri, masak mee kari sendiri. Hehehe. Masak sendiri, makan sendiri. Best juga sekali-sekali beraya sendiri ni, Tapi letih tu letih juga. Mostly letih dengan unplanned aktiviti. Tapi tetap best. Walaupun teringat kat mak dan mama di kampung. :(
 
 
Gambar di atas ketika rendang sedang di masak. Gambar rendang yang dah masak tak ambik pun. Lupa. Hehe...
 
 
Gambar buah hati di hari raya. Nampak muka nana macam gelap kan ?
Sebab latihan sukan kat sekolah la tu .. hehe
 
Walaupun dah lambat tetap juga nak ucapkan "Selamat Hari Raya Aidil Adha" buat semua yang sudi membaca :) Sama-sama lah kita menhayati makna "korban" itu sendiri. Samada kita berkorban masa untuk memasak, bekerja, atau berkorban rasa untuk sahabat dan keluarga, semoga ialahnya adalah lillahi taala.... Biar hanya 'dia' menilai pengorbanan kita. ;)

Dalam Pencarian


Assalamualaikum,


Hari ini saya agak sedih. Sedih? Kisah sedih yang tak perlu diluahkan pun. Sistem badan kurang memuaskan. So, abaikan saja. Bukan rezeki atau bukan ketentuanNya. Kita merancang, kita berusaha. Hanya Allah SWT yang menentukan. Yang penting kita ikhlaskan diri berjalan di buminya. Puaskan hati semua orang pasti kita tak mampu. Yang penting, kita cuba jugalah gagahkan perjalanan. Hidup pasti ada ups and downs.

 
Jangan melalut-lalut!
 
 
Ok. Back to topic. Recently, the husband, sudah jatuh cinta dengan " sesuatu ". Membuatkan kami-kami ni anak beranak di usung ke sana ke mari demi nak berjumpa dengan "cinta hatinya". Cintanya pada MPV. Berkira-kira, berconggak-conggak. Plus sini minus sana. I truely tak mo get involve w the decision making kali ni. Kasi the husband puaskan hati. Cuma kalau dia bertanya, saya bagi pendapat berdasarkan Encik Google je la. Hehehe
 
 
Bagi saya lah, apa yang ada ni sudah memadai. Mungkin sedikit "sempit". Tak lah sesempit mana. Cuma kalau mak saya atau mak dia datang tu adalah sedikit sempit kan... hehe.. takde lah, ok-oklah dah ni. Apart from that, my insight sangat mudah untuk buat urusan. Lancar dan tak banyak kerenah. I love her. The husband lak, rasa we should we should we should. Dah tukang bayar bil nak kan, So, tanpa prejudis kenapa mana-mana brand. Semua showroom kami jejak. Ford, Nissan, Toyota, Protan Edar, Eon, Peugeot, Perodua, Hyundai, KIA, Honda. Cuma 3 brand je tak p. Mercedes (hahahahah, gelak sebab tak sampai ke tahap itu!), Mazda (tak jumpa), Citroen (pun tak jumpa... kalau tengok map dalam GOOGLE area Mengatal).
 
 
Test drive sampai anak-anak kata, "Penat la mama...."Tak penat macam mana, kat setiap showroom lari sana sini, lompat sana sini, pastu tour lak dari showroom ke showroom. Macam mana tak penat kan ? :)
 
 
Hahaha
 
Senarai MPV, Crossover yang kami test drive.
 
Tucson : Dengan harga dan performance, rasa-rasa macam NO.
 
ALZA : Harga OK. Performance, Bolehlah, Tak space NO.
 
Peugeot 3008 : Jatuh cinta la sangat kan. Tapi space just ok-ok. Performance mantap. Harga is OK, tetapi......ermm.. next....
 
Grand Livina : OK. Anak suka. Cuma kesian pada Husband, cos kaki dia panjang. Jadi ada ketidak selesaan di situ. Dia rasa tempat dia drive agak compact. So, NO.
 
 
Exora : Ini kali ke2 test drive Exora. Masa 1st time dulu last 2 yrs. Masa belum facelift lagi. First version of exora. Was a NO. This time it's kinda comfy, with a great space, performance better la dari 1st time test drive dulu-dulu. The price is reasonable and effordable. The husband said MAYBE.
 
 
So sudah shortlist kepada Peugeot 3008 dan Exora Bold. Ada plus minus 2 kereta ni. Kereta tempatan dan kereta import. Peugeot tak payah nak citer la pasal kualiti dan sebagainya, tapi sebab harga Exora dan gula-gula ( saya panggil gula-gula, dengan kemasan, styling, DVD, Navigator, macam-macam tambahan untuk Exora ), so, jadi second thought. The husband love all the extra. Saya pula berfikir tentang After sales service. After 2 years condition.
 
 
So, i dont know. Puas search kat Encik GOOGLE feedback tentang Exora berenjin CFE baru ni. Performance, Complain? Tentang power window dan door lock ada warranty 10 tahun. Oklah tu kan. Tapi part-part lain? Maintanance?
 
 
Bukan nak prejudis. Tapi.... huhuhu... kena solat istikarah ni! :)
Still dalam proses mencari pro and cons. Please help kalau ada pendapat. :) TQ....
 
 
hehehe...