Entri Belated Raya Haji Ringkas

Mood untuk berblogging, berfacebooking, berwhatsapp, bersosial-sosial, bergather-gather is currently unavailable. Apa yang saya bikin di rumah ? Entah lah. Bikin apa ek ? Biasa-biasa, kemas rumah, urus anak2, basuh baju. Naik bosan pun ada. hehehehe. Aik, tak baik mengeluh kesah. Pagi-pagi lak, Hari Isnin pulak. Heheh...
 

haisey, gambar pun senget.

Tapi mungkin semangat masak memasak balik semula, menyebabkan Encik Suami kembali berbadan gagah perkasa. Macam hulk hogan dah saya tengok, kena start malas masak balik ni. Hehehe. Raya Haji baru-baru ni saya tak balik kampung saya atau kampung Encik Suami. Dok rumah je. Masak rendang sendiri, masak ketupat segera sendiri, masak mee kari sendiri. Hehehe. Masak sendiri, makan sendiri. Best juga sekali-sekali beraya sendiri ni, Tapi letih tu letih juga. Mostly letih dengan unplanned aktiviti. Tapi tetap best. Walaupun teringat kat mak dan mama di kampung. :(
 
 
Gambar di atas ketika rendang sedang di masak. Gambar rendang yang dah masak tak ambik pun. Lupa. Hehe...
 
 
Gambar buah hati di hari raya. Nampak muka nana macam gelap kan ?
Sebab latihan sukan kat sekolah la tu .. hehe
 
Walaupun dah lambat tetap juga nak ucapkan "Selamat Hari Raya Aidil Adha" buat semua yang sudi membaca :) Sama-sama lah kita menhayati makna "korban" itu sendiri. Samada kita berkorban masa untuk memasak, bekerja, atau berkorban rasa untuk sahabat dan keluarga, semoga ialahnya adalah lillahi taala.... Biar hanya 'dia' menilai pengorbanan kita. ;)

4 comments

Lily@MamaZaraZareef said...

rajinnye masak2 sendiri..sy x pernah experience lg. Harapkn blk kg makan masakan mak2 jela..

Lily@MamaZaraZareef said...

rajinnye masak2 sendiri..sy x pernah experience lg. Harapkn blk kg makan masakan mak2 jela..

Lily@MamaZaraZareef said...

rajinnye masak2 sendiri..sy x pernah experience lg. Harapkn blk kg makan masakan mak2 jela..

Norf @ Effa said...

Lily,

saya kalau mak ada pun, masak (under supervisor a.k.a mak) so, kalau mak ada mesti rasa rendang mak kan ? hehe.. seronok juga beraya sendri2. berdikari la (konon), haha, sebenarnya tak dpt balik labuan sbb feri tader. ehehe..