Between Goodbye and Hello


Actually, di mana harus saya mulakan cerita ?

Hampir berapa lama tak update blog. Terasa macam-macam berlaku di antara waktu tu.

Baby di atas? Bukan... saya belum pregnant jauh bersalin. Inilah dia baby yusuf chomel, milik Kak tanty isteri CO my hubby. I mean xCO. So, mereka sudah pun berpindah balik ke Semenanjung for a good cause. Baby Yusuf tinggal dengan saya ketika mereka mempacking barang (kejap je pun) tapi cukup untuk mendatangkan rindu dan aura nak anak kat saya... sob sob

;)

Anyway, sekarang ni kami sudah berpindah rumah!

The story about the house just let me know la kan, cos it's complicated. Yang penting, husband yg uruskan. I packed things, I urus anak-anak, I angkat barang. Rumah mana I malas nak kisah. Anyway, it's rumah kerajaan. Kita tumpang-tumpang je. Its HUGE. but it's not mine :)



 Permandangan petang di rumah baru. Rumah ni atas bukit skit. And it's at the corner. Privacy skit, compare to the previous house. But still i miss the cm house. Banyak kenangan kat situ. Yerlah, 4 tahun tinggal kt situ kan.


 Permandangan pagi di rumah baru. Picture taken dari bilik Nana. Nana tidur bilik sendiri sekarang! Horrey. Well, at least that's the plan. Sekarang Nenek masih ada di sini, so, tak leh nak consider sangat. Nanti kita tengok time Nenek dah balik Labuan, dia still tidur sendiri atau tak.


Nana and Alia di rumah lama. Picture taken, masa tengah mempacking barang dalam kotak. Masa ni tak tau dapat rumah yang mana lagi ni. Inilah rumah Alia membesar dari umur 4 bulan ke 3 tahun lebih. The first rumah kami stay togerther after France's episode.

bubye CM 23. 

Hello banglo 19. 

:)

6 comments

Lily@MamaZaraZareef said...

Canteknye view kt umah br tu..mcm kt umah peranginan plak..mesti puas hati kan..:-)

Lily@MamaZaraZareef said...

Canteknye view kt umah br tu..mcm kt umah peranginan plak..mesti puas hati kan..:-)

Anonymous said...

ai nak dtg cium angin rumah baru bole? xyhie :-)

Effa said...

hehe.. betul. rumah ni menang view and privacy part. which i love the privasy part tu very much. leh gardening suka hati. rumah sebelum ni, depan jalan, asyik tgk kereta kuar masuk .. hehe..segan duk depan umh lama lama..

Effa said...

xyhie : jom! u r most welcome. calling2 la nanti.. 0195552743 set time awal2. ai ni kalau weekend fully book dengan tuition nana kt kk area. but kita set time, leh dtg umh kita :))

Anonymous said...

last year (in sept) i saw u at cimb 1b. at first nampak zara, klu ada zara mesti ada nana. pap!depan mata ada nana. klu ada 2 tu mesti ada mama dia, toleh belakang pap juga kita bertentang mata, tapi lidah ai terkelu nak say "hi".....buruk betul laku ai, tak menegur....tergamam sebenarnya :-) . For sure nex time TERbertemu i will say "hi" n hug u ketatketat.... :-) xyhie