My FACE Story

Assalamualaikum,

Sejak kebelakangan ini, (bukan kebelakangan, sejak 6 bulan lalu kot). Menurus suami saya 6 bulan la. Sebenarnya saya sendiri tidak perasan sangat sampailah perkara ini sudah jadi "horror" dan "huduh". 

Sebab musabab nya pun saya kurang pasti. Tapi bila saya timang-timangkan semula, fikir-fikirkan apa yang berlaku sejak 6 bulan lalu, saya sudah faham apa yang berlaku di dalam diri saya. HEHE. Suspen cerita.

Malu nak cerita, tapi nak cerita jugak!
~HEHE.
Hmm.. sejak 6 bulan lalu, muka saya sudah jauhhhhhhhhhhhhhhh berbeza dari sebelum ini. I look old, fat and ugly me! (without foundation). Haha. Foundation ada kalu, still la nampak cun. Haha! Perasan!
Tapi apalah gunanya cun dengan foundation yang bertempek di muka, kalau kulit muka tidak sekata, tidak seceria dan tidak selicin dulu ? I just got 31 years old! argh.... Stress!

Yeap. Itu lah jawapannya, STRESS. Saya mungkin stress dengan enviroment dan apa yang saya lalui di sini. Of cos saya mengelak untuk share di sini. The thing about sharing is, when you share something it's SPREAD. Kalau share happiness, happiness akan spread. Kalau share makanan, sama-sama rasa. Kalau share MASALAH, MASALAH akan spread dan akan menjana macam CANCER. I tell you, this I learned by hard. That's why sekarang saya TIDAK atau kalau boleh ELAK share PROBLEM dengan orang lain. It has NO END. Bagus dok diam, sorok sorang-sorang dan makan dalam-dalam. ERK. 

TU sebab la muka jadi macam tu. HAHAHA. 

Tapi sekarang takde la saya ada masalah lagi. Kalau ada pun, saya buat dek je. Sebab ada sebahagian masalah di dunia ni, saya rasa kita kena solve. Ada juga sebahagian saya beri balik kepada Allah SWT. Sebab masalah itu saya tidak tertanggung. Saya tidak mampu tanggung. Jadi saya mohon Allah bantu saya dalam hal tersebut. 

Back to my face story. 
OK. Tapi sekarang, Alhamdulillah. Muka saya dah kurang skit "horror"nya. Sejak saya mengetest TABITA, baru test pun. 26 NOV 2012 lalu. Saya beli melalui kawan saya Izazi. Hehe. Muka beliau sangatlah cun melecun. Tak yah pakai bedak bagai. Just daily cream. Pipi pun nampak pinkish gitu.

So, sekarang muka saya ada kurang tompok-tompok. Dulu muka saya gelap macam ada topeng. kulit belah dalam cerah. Macam sun burn pun ada gak. Sekarang Hubby kata sudah OK banyak. Kena continue la dengan TABITA. Sian kat Hubby sanggup melabur SKII untuk saya, malangnya pelaburan melebur kerana SKII lambat memberi respon kepada kulit muka saya. Huhuhu...

Nantilah, kalau sudah CUN, baru saya kasi tengok gambar k.

I malu..... HEHEHE>

2 comments

donnyien said...

hello nana,
“God loves you just the way you are, but He refuses to leave you that way. He wants you to be just like Him.” salam kenal dari saya...

Lily@MamaZaraZareef said...

Bestla en hubby sanggup melabur utk kecantikan isteri..kalau husbnd sy pon mcm tu,alangkah indahnye..hehe..muka sy pon ikutkan dh horror dah ni. Jerawat kt dagu ntah kenapa mencanak2 naik..wuwuwu