28 Jun § Happy birthday dear!!!


Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to hubby...
Happy birthday to you...

Comel kan budak kecik kat atas ni? Akhirnya, dapat detect juga muka Alia iras siapa .. hehehe.. patutlah 'lasak semacam' hehehe.. (bab bab lasak .. ikut hubby la kan) hahaha ...

Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dimudahkan urusan.. Terima kasih atas kasih sayang buat kami semua ;)


Nana lukis untuk hubby ;) 

Orient Star

Hari ni baru ada mood nak cerita tentang Hotel Orient Star - tempat bertapa nya diri ini selama hubby ada kerja di Lumut, Perak. Sebenarnya, saya yang beriya iya nak stay tempat ni. Memandang ini je hotel yang aku tau ada swimming pool dan ada good view dan balkoni, bini zz ni memang lebih lebih skit. hehe. bukan apa, seharian duk bilik, kalau bilik hotel tingkap seciput, takde kolam renang, boleh jadi submariner makcik ni ha, tak nampak matahari berjam-jam. Keluar berjalan2 di bandar Lumut, jangan harap, confirm husband tak bagi punya.


Kenapa hubby tak suka nak stay hotel ni, walaupun sebenarnya dia tak pernah tinggal atau experience sendiri service hotel ni? sebab dia kata hotel ni skema :)


Sebenarnya sebab kat sini ramai bos-bos dia tinggal. Jadi rasa kurang selesa la dia bila berada di sini. Kena pakai pun skema la skit. Takut-takut terserempak dengan bos, tak tegur kang, susah kan... hehehe..


Walaupun hotel ni hotel lama, tidak diperbaharui lagi, memang kalau tengok tak berkualiti. Tapi memang salute dengan pekerja hotel di sini. Dari housekeeping ke pekerja coffee house, memang sangat bersopan santun dan good pr. Kalau hotel cantik, facilities banyak tapi kalau pekerja front desk pun muka masam apa cerita? The last time kami ke Lumut, kami stay di Hotel Valley View, Teluk Batik. Hotel baru, tapi pekerja memang sombong.(kalau lawa tak apa lah kan) hehehe. Tambah muka masam, lagi muka nampak 1 macam... haish..


So far hotel ni okay, maksud saya hotel Orient Star ni. Cuma kalau ada budget mungkin boleh renovate dan naik tarafkan bilik-bilik nya. Sebab pekerja memang sudah ok ;)

§ note : makanan buffet sarapan free agak limited.. tapi oklah utk harga, dan service yang mereka bagi... mungkin lunch n dinner ok kot.. sy tak try pun... ;)