Abaya Cokelet

Assalamualaikum...

tadaaaaaa... inilah suprise hubby balik dari KL. hehehe. Ini sangat jarang terjadi dalam kehidupan seharian. hehehe 

Sememangnya Encik Husband bukan orang yang pandai mempamirkan kasih sayang melalui material. Tapi untuk keperluan dan permintaan selalunya dia akan tunaikan. Ini mungkin dia sudah kerap dengar ieterinya bagi hint hint nak beli tambah koleksi abaya. Baru beberapa helai di almari. 


Mula-mula tengok, COKELET? hehehe ... Tapi bila pakai selesa. Alhamdulilah. COKELET pun COKELET la... hehehe.. 






Nama ku Mamat...

Nama ku mamat. 
Aku seekor kucing, yang bercita cita untuk menjadi beruang koala yang comel.


Kebolehan utama ialah memanjat sangkar yang disediakan oleh Tuan dan Puan ku. 
Tujuan mereka untuk mengurung ku adalah sangat murni. 
Agar aku selamat dari kes buli anak-anak Tuan dan Puan. Terutama yang si FEi FEi. 
Kalau aku ada jari, sudah tentu aku cubit-cubit pipinya sebagai balasan mengangguku saban waktu.


Tidak mengapa, masanya akan tiba. Aku akan dewasa dan hebat bagai juara.


Bukan macam 2 lagi adik beradik ku tu? Asyik tidur saja. Nyatalah aku paling kacak di sangkar ini.

muahahahahahahhaha


Cerita Jumaat Lepas

Assalamualaikum,
Ini sebenarnya cerita hari jumaat lepas. Hari Papa Nana and Alia balik dari outstation. Flight Papa petang, jadi sampai KKIA pun dalam jam 5 ptg, terus cari station untuk berbuka puasa. So, fikir punya fikir, lama juga saya fikir, dari pagi-pagi lagi.. hehehe, so, decide untuk sungkai di Grace Point Sembulan. Nasib baik tak jammed dan still ada table and sit. Just on time kami sampai order, masuk waktu maghrib, makanan pun sampai.

Sambil makan sambil menyelam. :) hehehe ada google dia bawa, apa motif pun kurang arif mamanya.

Adik choose to eat SOTO AYAM, yang akhirnya mama yang habiskan...

Actually papa tak beli apa2 untuk derang trip kali ni. Ehem. Trip kali ni papa beli untuk mama sorang je sebagai tanda keikhlasan dan kasih tidak berbelah bagi hehehe, tapi budak 2 orang ini sudah bising-bising. Papanya kesian la pula... So singgah Metrojaya Suria Sabah untuk belikan derang. Tapi BUKAN MAINAN. Sebab sengal mengemas mainan derang. Belikan beg, boleh bawa tuition atau jalan2. :) so, both are happy! :)

Supper @FULLHOUSE :)
Mama pakai merah mak ngah hari tu, khas untuk jemput papa hehehhe. berbaloi sebab dapat hadiah. Nanti entry lain citer pasal hadiah dari KL ok?