Adam dan Hawa - Fever

 
Saya tengah demam. Demam drama bersiri Adam dan Hawa lakonan Aaron Aziz dan Nadiya Nissa. Drama bersiri adaptasi dari novel Aisya Sofea. Saya ni bukan jenis layan novel melayu. Tetiba terasa nak baca novel tu. Aduhai... mana nak cari ?
 
And Aaron Aziz kan... and nadiya Nissa .. I tell you gabungan yang sangat sesuai dan serasi. Saya secara peribadi rasa gandingan mereka sangat sweet. Sweet. Sweet. Sweet...
 
Tapi tapi tapi, saya tak ada astro mustika HD kan.. so, saya adalah antara penonton dari YouTube saja. (hello bukan salah saya ye.. saya sedang tunggu astro untuk upgradekan saya ke astro beyond), bila bila bila?
 
Hopefully sebelum habis 80 episod Adam dan Hawa.
 
Setiap Isnin-Khamis 10.00 Mlm.
:)
 
ps: sekarang dah 4 episod. Mlm ni episod ke 5.

Cuti - Cuti Raya


Last weekend, sempat juga kami ke Kundasang bersama kakak saya yang ketiga dan adik saya. Beramai-ramai kami stay di Hotel Cottage Kundasang. Bawa periuk nasi, beras, sardin tin, cili padi, limau kasturi, tambah beli sayap ayam dan sayur (beli kt kundasang dan upah restoran untuk masak sayur tu). Memang berselera makan beramai-ramai. Bergosip setempat (gurau gurau senda sesama kami). It was one of the happiest moment. Alhamdulillah.
 
Walaupun, Nana and Alia demam on and off. Tapi mereka berdua nampak ceria. Alia je lah buat hal muntah besar besar dalam kereta. Auww... tension sekejap, tapi pastu positif balik. Sebab lepas dia muntah tu, terus kebah demamnya. Mungkin muntah buang panas. Eh? :) Teori maknya. hehehe
 
Nana demamnya on and off. Tapi STILL happy-happy bermain dengan sepupu-sepupunya yang lain. Oklah tu. Sakit masih leh senyum. Demam masih leh lompat-lompat. Teori nenek: Demam bulan. Hehehe.
 
Muka budak tengah demam. 
 
Kami tak jalan-jalan sangat di Kundasang. Cuma dok kt hotel berehat-rehat dengan family saja. Mesilau pun tak singgah. Memang naik sana terus ke hotel. Hehehe.
 
Jauh perjalanan pun, jumpa macam-macam orang pun, at the end of the day, your family is where the home is. And home is where the heart always be.
 
 
View dari bilik hotel. Farm view.