Kenapa Channel Kartun Di Rumah Saya - DISEKAT.





 Sebab... kartun-kartun pilihan a.k.a favourite anak-anak sangat menyakitkan mata saya! Antara kartun tu adalah The adventure time dan the world of gumball. Saya rasa karakter dalam kartun 2 ni sangat - tak comel tak best dan kekadang script yang derang guna tu, bukan untuk kanak-kanak. Pernah sekali tu saya check a few episod standart PG(Parents guide) bukan U.  Kalau parents ada kt rumah macam saya tak ape la juga. Saya ni pun kalau ada masa nak menilik derang, ada 1001 kerja juga nak ditengok.

Jadinya, saya sudah sekat channel2 ni. Hanya boleh ditonton bila saya buka password. Dan kalau saya benarkan.


Ini pula the reason aplikasi 'YOUTUBE' di ipad saya, saya dah remove. Sebab rancangan little pony ni derang stream dari YOUTUBE. Ok juga sebenarnya. Tapi kalau sudah tahap addicted??

Addicted : semua benda akan relate dengan little pony. nak collection little pony. Seketul kuda rm39.90. Seketul Equestria Girls RM99.00 (paling murah). Darab 2!


3 comments

Nana Zack said...

hi effa..lama xblogwalking kat blog ko...tukar alamat lg rupanya...hehehe..

aku pun dh lama xbg ipad kat anak2 aku sbb diorg dh xmain game pun...asal dpt ipad je, terus bukak youtube..bila kita disablekan, si abg pandai connect blk...ggrrrrr...at last, papa dia terus xbg ipad...bila anak2 tanya, papa diorg sng je jwb, 'ipad dah jual..' hahahaha...

effa zz said...

hai nana!!! tukar la nana... sebelum ni kan mamanananalia. sekarang sudah tambah satu orang. jadi nampak gya kena tukar gi nama aku je la... jadi berapa pun anak selepas ini tak payah tukar alamat. kikikiki... ceritenyeee..

ipad still bagi, tapi not all the time. klu time2 kt dalam kereta, perlukan kesunyian sebentar .. hahaha... aku bagi le... kalau tak ... mau pening kepala driving dengan celoteh tak puas hati masing2. adeeee je yg nak digaduhkan. huhuhu. masih kat labuan ? cuti sekolah mac nanti ko ada kt labuan tak ??

Nana Zack said...

labuan lg la...mana lg..huhuhu...cuti sekolah???huhuhu xtau la...kalo kpl rosak tu xbuat hal, boleh la kami berholiday dgn aman...kalo x, kat sini je la...kekekeke