Setelah sekian lama...

hari ni baru ada "masa" duduk-duduk dan baca blog orang.
rindu gile dengan dunia blogging.
terasa nak start balik. mmg lah skarang ni banyak media lain untuk berceloteh (mengeluarkan rasa hati, tak puas hati bagai)
tapi blog tetap di hati .

fb, aku suka baca dan lihat.
STALK la lebey kurang.
sebab aku takde benda nak share di sana. 
ramai share apa derang masak
derang kemana waktu weekend
showing how happy and selfie most of the time.

bukan aku tak buat semua tu
buat juga 
kekadang.
tapi tak delah SETIAP HARI.
hehe.

wechat.
aku dah delete. 
tapi mungkin orang yg dalam contact list aku rasa aku ada wechat.
tapi aku dah delete apps tu kt ipong aku.
sbb aku rasa tempat tu tempat lepas dendam dan rasa tak puas hati.
aku pun jarang update apa2 moment di sana.

so, delete.

instagram plak, 
tempat aku cari rezeki.
ye lah, bg yg tak tau, sekarang aku jual
toujours advanced, mai amy skincare, white me up, snail white, fazfit dan VCO catalyst.
semua tu aku ambik dari sorang stokist saja. malas nak ambil dari banyak orang.
oh ye, kecuali Fazfit.

So, insta ni macam nyawa aku la skarang. 
aku minat berniaga rupanya
aku pun tak penah realise tu.
hehe..


anyway,
apa2 pun media, pastikan tulis biar beradat ok? 
supaya tak sakitkan hati orang lagi.
ingat tu effa...


salam sayang,
Effa.